5 Temmuz 2012 Perşembe

Saglik için bilgiler Saç Bakımı İle İlgili Öneriler

Saç Bakımı İle İlgili Öneriler




  Saglik bilgileriSaç Bakımı İle İlgili Öneriler
 
Saçların Parlamasını Sağlamak

Rendelenmiş yeşil ceviz kabukları, pazı yaprakları ile birlik­te yarım saat süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı­ya, şampuan kıvamına gelinceye kadar yumurta sarısı ilöe2ve edilerek limon suyu ile çırpılır. Tedavi süresince, hazırlanan bu şam­puan ile saçlar yatmadan önce yıkanır.Badem yağına, şampuan kıvamına gelinceye kadar yumur­ta, sarısı ilöe2ve edilerek limon suyu ile çırpılır. Hazırlanan şampu­an ile saçlar günaşırı yıkanır.
Sinameki bitkisinin kökleri suda yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamına gelinceye kadar yumurta akı ilöe2ve edilerek susam yağı ile çırpılır. Hazırlanan şam­puanla saçlar sık sık yıkanır.


Saçları Kuvvetlendirmek için

Hamame otunun kök ve yapraklan, demlenmiş çay suyun­da yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şam­puan kıvamına gelinceye kadar yumurta sarısı ilöe2ve edilerek pa­muk yağı ile çırpılır. Hazırlanan şampuanla saçlar günaşırı yıkanır.Dalından toplanan karadullar, demlenmiş çay suyunda on da­kika süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamı­na gelinceye kadar yumurta sarısı ilöe2ve edilerek pamuk yağı ile çır­pılır. Hazırlanan bu şampuanla yatmadan önce saç banyosu yapılır.
Gelincik yapraklan, tohumları ile birlikte yirmi dakika süre­yle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, şampuan kıva­mına gelinceye kadar yumurta akı ilöe2ve edilerek pamuk yağı ile çırpılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkanır.


Saçların Kepeklenmesi Engellemek
İçinKenger otunun kökleri dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda yir­mi dakika süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şampuan kıvamına gelinceye kadar kestane kabuğu külü ilöe2ve edilerek gül yağı ile çırpılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar yıkanır.Yakılarak elde edilen kestane kabuğu külüne, şampuan kı­vamına gelinceye kadar ezilmiş kereviz posası ilöe2ve edilerek gül yağı ile çırpılır. Hazırlanan şampuanla saçlar günaşırı yıkanır.
Kedi otunun saçakları, sirkeli suda on beş dakika süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kavanoza doldurularak serin bir yerde yirmi dört saat dinlendirilir. Tekrar süzülen bu sı­vıyla saçlar günaşırı yıkanır.

Saçların Gür Çıkmasını Sağlamak için
İhlamur yirmi dakika süreyie suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya, bir tutam kına tozu ilöe2ve edilerek, şampuan kıvamı­na gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şampuanla saçlar sık sık yıkanarak taranır.Kişniş ve hatmi kökleri demlenmiş çay suyunda yarım saat süreyle kaynatılır. Sıkılarak elde edilen karışım bir kavanoza dol­durularak bir gün dinlendirilerek tekrar süzülür. Hazırlanan bu karışımla saçlar sık sık yıkanır.
Erguvan ağacının yakılmasından elde edilen külleri elendik­ten sonra turp suyu ile birlikte yirmi dakika süreyle kaynatılır. Sü­zülerek elde edilen karışımla saçlar sık sık yıkanarak taranır.


Saç Dökülmesini Önlemek
Kurutulmuş meneviş yaprakları dövülüp ezildikten sonra, kı­na ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek el­de edilen sıvıdan bir miktar banyo suyuna ilöe2ve edilerek, günaşı­rı saçlar hazırlanan bu karışımla yıkanır.Sanmsak dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda on dakika sürey­le hafif ateşte pişirilir. Saçlar bu karışımla sık sık yıkanarak taranır.
Kurutulmuş Fındıkkabuklarının yakılmasından elde edüen küller badem yağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışıma, şampuan kıvamına gelinceye kadar sirke ilöe2ve edilerek çırpılır. Saçların dökülmesini önlemek için baş, hazırlanan bu karışımla sık sık yıkanır.

Saçların Çabuk Uzamasını Sağlamak
Sinameki ve civanperçemi, dövülmüş nar kabukları ile birlikte suda yanm saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, los­yon kıvamına gelinceye kadar çırpılmış yumurta ilöe2ve edilerek susam yağı ile birlikte karıştırılır. Hazırlanan losyonla saçlar sık sık yıkanır.İnce bir tülbentte sıkılarak elde edilen karadut usaresi, bu­lamaç haline gelinceye kadar yumurta ve susam yağı ile birlikte çırpıldıktan sonra beş dakika süreyle ısıtılır. Hazırlanan bulamaç­la saçlar günaşırı yıkanır.
Rendelenmiş turp, suda yarım saat sureyle pişirildikten son­ra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilöe2ve edilerek bula­maç haline gelinceye kadar çırpılır. Hazırlanan bulamaçla saçiar sık sık ovularak yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder