6 Temmuz 2012 Cuma

İştahımı Nasıl Bastırabilirim





aşırı yemek yeme - çikolata bağımlılığı - iştah azlığı - iştahımı bastıramıyorum - Sakız çiğnemek yemek yemeyi azaltırmı









Görme alanına giren çikolatalı çörekleri savuşturmaya hazır mısın?



1- Sakız çiğnemek iştahı azaltır. Öğlen yemeğinden sonra bir, iki ve üç saat aralıklar halinde sakız çiğnemek iştahı azlatır.



2- Diyet uygulamakta başarılı, azimli ve iradeli insanların canı asla bir şey çekmez! Bu kesinlikle yanlıştır. Diyet sırasında yeme içme arzusuna yenik düşen ve sonra yoluna devam edenler, kilo kaybetme konusunda daha başarılı ve kararlı oluyor.



3- Her gün aynı tür şeyleri yemek iştahı artırıyor. Her gün aynı gıdalarla beslenmek baskıyı artırarak iştahlanmaya sebep oluyor.





4- Her gün aynı gıdaları tüketirsen, canın sürekeli bir şeyler çeker.



5- Çikolata bağımlılık yapar. Doğru. Journal of American Dietetic

Association a göre, çikolatanın biyolojik olarak bağımlılık yaratan bir gıda olup olmadığı kanıtlanmamış olsa da, en arzulanan tatlı olduğu kesin.



İştahımı bastıramıyorum



6- Canın bir şey çekiyorsa, dikkatini başka yöne vermelisin.Bu da yanlış. Başka bir şeye bakman ya da koklaman daha etkili olur. Finders Üniversitesi nde yapılan bir araştırmaya göre, görsel ve duyusal etkenler daha fazla işe yarıyor.



7- Kadınların daha fazla canı bişey çekiyor.İşte bu doğru. Özellikle de konu abur cubur olunca. Illinois Üniversitesi nde yapılan bir araştırmada, kadınların kurabiye, şekerleme gibi tatlı yiyeceklere, erkeklere göre daha meraklı olduğu ortaya çıktı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder