3 Temmuz 2012 Salı

Hamilelik Sonrası Kadın Hastalıkları

Doğum sonrasında kadınlar

Doğum sonrasında Tiroid bezinde bazı sorunlar ya da bozukluklar görülebilmektedir. Bunun aslında temel nedeni doğum kaynaklı değildir.



Tiroid bezinde görülen sorunların temel nedeni ya aileden gelen bazı sorunların doğum sonrası tetiklenmesi ya da annede doğum sonrası oluşan aşırı kilo vb. durumlardan dolayı artan stres seviyesidir.



Doğum sonrasında vücut yavaş yavaş dengesini sağlamaya çalıştığı için bazı hastalıklar daha kolay kendisini gösterebilir. Ancak çoğunlukla akıllarda kalan gribal enfeksiyonlara yakalanma sanıldığı kadar fazla değildir. Bu vücut direncinin düşük olmasının yanında vücudun artık kendisini yavaş yavaş toparlamasından kaynaklanmaktadır.

Doğum sonrasında kadınlarda aşırı bir saç yenilenmesi görülmektedir. Normal şartlarda kişinin günde 100 ile 150 saç teli dökülüp yerine yenisi gelirken doğum sonrasında bu saç yenilenmesi normal sayının 5-10 katına çıkabilmektedir.



Aslında her dökülen saçın yerine yenisi gelmektedir. Bu sebeple yeni anneler bunu sorun olarak görmesinler. Çünkü dökülen saçlar kalıcı olarak değil, kısa süreliğine sizden ayrılmaktadır. Doğum sonrasında çocuk emzirme sırasında annelerde aşırı terleme görülebilmektedir. Bunun nedeni bir sağlık sorunu değildir. Emzirme için gerekli olan hormonların çalışması sonrasında vücudun ter bezleri de çalışmaya başlamaktadır.

Aşırı terleme de buna bağlı olarak gelişmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder