6 Temmuz 2012 Cuma

Evde Diyet Tarifi





bayanlar için diyet - diyet yapmanın kolay yolları - diyet yapmanın püf noktaları - diyete başlamadan önce - diyete nasıl başlanır





Evde Diyet Tarifi



Evde diyet tarifimiz, tüm hanımların kendi evinde yapabilecek basit bir diyet şeklidir. Bu diyetle artık ev hanımları yediklerini bir newlede olsa eritecekler.Ev hanımları genelde bilgisayar ve televizyon başında vakit harcadıkları ve bu vaktide ağızları durmadan sürekli birşeyler tüketerek harcadıklarından dolayı kolayca kilo alırlar. Evde uygulayacağınız basit diyet yöntemleriyle ideal kilonuzu her zaman koruyabilirsiniz.









Salataları servis yaparken mutlaka kevgir kullanılmalı ki yağ servis tabağında kalsın. Etli yemeklere kesinlikle yağ ilave edilmemeli. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.

Et suyunun jelini atıp kullanınız çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.

Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanmalı çünkü tuz vücutta fazla su birikimine sebep olur. Patates haşlanmış ya da fırında pişirilerek tüketilmedir.



Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendiniz yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince ince kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek tüketebilirsiniz.

Tavuğun derisi kullanılmamalıdır çünkü en fazla yağ bu bölümde bulunur. Etin görünen yağları ayıklanıp kullanılmalıdır.



Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.

Yemekleri karıştırırken tahta kaşık tercih ediniz. Metal kaşık, sebzelerde C vitamini kaybına neden olur.

Lokmaları 20-25 kere çiğneyiniz.



Her gün yürüyüş ve egzersiz yapınız. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermeye de yardımcı olacaktır.

Kabul günleri kilo almaya sebep oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih edilmeli.

Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye gayret ediniz. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.



Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih edilmelidir.

Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyiniz. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder