3 Temmuz 2012 Salı

Gebelikte Bunlara Dikkat Edilmeli

Çoçuk düşürme - bitkisel ilaçların gebeliğe etkisi - hamilelikte dikkat edilecek besinler





Çocuğun düşmesine neden olan maddeler genel olarak abortifacients maddeler olarak bilinmektedir. Abortifacient bitkiler genel olarak erken gebeliğin sonlandırılması ve kürtaj olan çocuk düşürücü olarak bilinir ve kullanılır.

Bu çocuk düşürücü otlar bir doğum kontrol önlemi olarak ebe ve aktarlar tarafından önceki zamanlarda doğal abortifacients olarak kullanılmıştır. Düşük (ABORTUS) vakalarına yol açan diğer faktörler arasında bira mayası, vitamin C, yabani havuç, mavi cohosh(Caulophyllum thalictroides), karayılan, kaygan karaağaç, yarpuz, küçük hindistan cevizi, papaya, mine, sedef otları, ergot, safran, neem tohumu yağı ve solucan otu içerir.



Gebe kadınlar, gebeliği sona erdirmek için bu otları doğru miktarda ve doğru zamanda almalıdırlar. Ancak bu şekilde etkili olabilir. Abortifacient(ÇOCUK DÜŞÜRTEN BİTKİLER) bitkiler menstrüasyondan(ADET=REGL) hemen önce kullanılması sonucu son derece etkilidirler. Bu zamanların dışında etkilerini kaybetmektedirler. Düşüğe sebebiyet vermek için her bir abortifacient bitki gebeliğin 6. haftasından (ilk hafta yumurtlamanın başlaması olarak kabul edilir) sonra alınmamalıdır.



Düşük için kullanılacak otların kullanım yöntemleri dikkatle takip edilmelidir. Çünkü fazla miktarda alınan bu otlar hamile olan kadının ölümüne yol açabilir.



Abortifacient bitkiler, son derece konsantre(yoğun) ve zehirli oldukları için, asla uçucu yağ şeklinde dahili olarak kullanılmamalıdırlar. Sadece çay ya da kapsül, tentürler veya yağ infüzyonları şeklinde kullanılmalıdır. Uçucu yağlar ile yağ infüzyonları farklıdır. Bitkisel yağ infüzyonları, taze bitkilerden sıkılarak ve zetinyağının içine konularak evde elde edilir ve genelde dışarıdan kullanılır.



!!!!! Siz gene de bir düşüğe karar vermeden önce bir daha düşünün. Eğer kararınız kesinse, herhangi bir düşüğe neden olabilecek bir otu kullanmadan önce yerel herbalist, ebe ya da alanında uzman birine danıŞınız.



DÜŞEĞE YOL AÇAN BİTKİLER LİSTESİ

Abortifacients bitkiler çok sağlam ve güçlü otlardır. Düşüklerin yanında, böbrekler ve karaciğer gİbi hayati organlara hasar verebilir. Bu nedenle, kürtaj için bu otlar, sadece kısa bir süre için kullanılmalıdır. Bu düşük yapıcı otların çoğu toksik olup, düzenli bir şekilde veya uzun süre kullanım için güvenli değillerdir. Doğum konTrOl yöntemi olarak aylık bazda düzenli olarak alınmamalıdır.



Aşağıdaki listede düşüğe neden olabilecek otlar yer almaktadır:



Abrus precatorius(pembe çiçekli boncuk sarmaşık)

Annona squamosa

Ashwagandha (Withania somnifera)

Calotropis procera(çöl çiçeği)

Carica papaya (papaya)

Crocus sativus(safran)

Lawsonia inermis = Henna (kına)

Mesua ferrea (hint narı)

Momordica charantia (kudret narı)

Peganum harmala (üzerlik)

Piper longum (uzun biber = darıfülfül)

Plumbago indica (chitrak )

Plumbago zeylanica



NOT: Bazı bitkilerin Türkçe karşılıkları olmadığı için Latinceleri yazılmıştır. Bitki Türkçe isimleri yöreden yöreye değişebileceğinden en sağlam olanı bitkinin Latince isminden aranmasıdır. Latince isim evrensel olup, değişmez.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder