19 Temmuz 2014 Cumartesi

Defne Yaprağı Hem Tat Hem de Sağlık Kaynağı



Yapraklarını dökemeyen ve siyah kabuklu ağaç olarak bilinen defne ağacı, ülkemizde çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunuyor. Genelde yemeklere lezzet vermek içi kullanılan defne yaprağı, bunun yanında bir çok tıbbi etkileride içinde barındırıyor.
Özellikle mayıs ve ekim ayında toplanan yaprakları daha faydalı oluyor. İşte defne yaprağının bilinmeyen faydaları; Kozmetik amaçlı çok faydalı olan defne yaprağı, elde edilen yağ ile antiseptik özellikliğe sahip
Defne yaprakları ile hazırlanan banyo bayanların adet öncesi gerginlik ve ağrılarına iyi gelirken, romatizma ağrılarını dindirmek içinde çok etkili. Defne yağı defne ağacının zeytine benzeyen meyvesinden çıkarılır ve bundan yapılan garlı sabun saç ve cilt sağlığı için kullanılır.
Romatizmal rahatsızlıklarda masaj yağı içerisinde lokal olarak kullanılır. Sedef ve egzemada kullanılan bitkisel kremlerin içinde de bulunur. Defne yağının spazm çözücü yangı ve ağrı giderici etkisi bulunur. Defne yağı Hatayda sabun yapımında kulanılır.
Defne sabunu saç diplerindeki gözenekleri açar ve saç dibi tahrişlerini onarırıcı etki gösterir. Defne yağlı sabun cilt güzelliği için kullanılır. Defne sabunu derideki gözenekleri açıp rahatlatır. Kuru cildi nemlendirir. Sağlıklı günler! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder