19 Temmuz 2014 Cumartesi

Sinir Sistemi Hastalıklarına Bitkisel Çözüm :Çuha Çiçeği


Çuha çiçeğinin bilinen faydaları saymakla bitmez, ancak burada bazılarını anmak istiyoruz. İştah açtığıi vücuda rahatlık verdiği, kramp çözüzü olduğu ve idrar söktürdüğü halk arasında bilinen belli başlı faydalarıdır.
Bu bitkiden elde edilen çuha çiçeği yağı bir çeşit sinir sistemi hastalığı olan, halk arasında sık sık “MS hastalığı nedir “sorusuna maruz kalan Multipl Skleroz (MS)’a karşı oldukça etkilidir. Zaten çuha çiçeği sinir sistemi hastalıklarında etkin bir bitkisel çözüm kaynağı olması açısından çok önemlidir.
Kökleri ve çiçekleri kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılabileceği gibi, taze yaprakları haşlanarak da tüketilebilir. Özellikle haşlaması sinirleri yatıştırır ve uyku getirir. Böbrek hastalıkları belirtileri görüülen hastalarda fayda göstermektedir. Köklerinin haşlanması sonucu oluşan sıvı taş düşürmede ve idrar söktürmede bire birdir.
Çuha çiçeğinin bilinen faydaları arasında baş ağrılarını dindirmesi ve migren şikayetlerini azaltması sayılabilir. Astım bronşit tedavisi gören hastalarda göğsü yumuşatarak ve öksürüğü keserek tedaviye destek vermektedir. Bu şekilde hastalarda astım bronşit belirtileri azalmaktadır.  Sağlıklı günler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder