19 Temmuz 2014 Cumartesi

Altınkökü(İpeka)’nın Nelere İyi Geldiğini Merak Ediyor musunuz?


Altın kökü ya da ipeka bitkisi daha çok ormanlık alanlarda bulunmaktadır. Yeşil yapraklı bir bitki türü olan ipeka içerdiği nişasta ve şeker nedeniyle, karbonhidrat içeriğine sahip olan bir bitkidir. Güveotu ya da Altın çiçek isimleri ile de bilinen ipeka, ortalama olarak 60 cm uzunluğundadır ve çoğunlukla sarı renkli olarak görülür. Çiçekleri ve kökleri oldukça şifalı bir bitki olan altın kökü (ipeka) içerisinde uçucu yağ da bulundurmaktadır.
Böbreklere faydalı olan altın kökü idrar söktürücü özelliği ve böbrekteki taşların dökülmesini sağlayan bir bitkidir. Romatizma ve eklem ağrılarının azalmasını sağlayan ve vücut direnci açısından da önemli bir bitki olan ipeka (altın kökü), çok tüketildiğinde, romatizma ya da ağrı şikayetleri artırabilir.
Altın kökü karbonhidrat barındıran bir bitki olduğundan, vücuda tokluk duygusu verir.
Özellikle vücut içerisinde oluşan iltihapların giderilmesini sağlayan ve son derece önemli bir bitki türü olan ipeka, kökleri ya da çiçekleri kaynatılarak içilebilir. Bronşit ve öksürük gibi problemlere da iyi gelen altın kökünün faydaları arasında, mideyi rahatlatması ve balgam söktürücü özellik sağlaması da yer alır.
Tahrip olan ya da yıpranan dokuların tekrar yapımına yardımcı olan altın kökü, az miktarda kullanıldığı takdirde, tatlandırıcı olarak görev yapar. Altın kökü bitkisinin yaprakları ya da kökü kaynatılarak içilebilir. Ancak, şifalı bitkilerin dozunda ve doğru şekilde kullanılması büyük önem taşımaktadır. Doğru şekilde ve kullanılması gereken miktarda tüketilmesi durumunda oldukça şifalı bir bitki olan altın kökü bitkisi, harici ya da dahili şekilde kullanım için hazırlanabilir.

Sağlıklı günler, güçlü bünyeler efendim.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder