19 Temmuz 2014 Cumartesi
Kekik, Meğer Her Derde Dermanmış
Her işin başı sağlık!
Aromatik rayihasıyla ilgi çeken, her evde bulunması gereken kekiğin bilinmeyen yararları
Mutfaklardan eksik etmediğimiz kekik, özellikle et yemeklerinde, salata soslarında kullandığımız lezzetli bir bitkidir. Günümüzde kilo verme veya koruma amaçlı olarak da kekik suyu tüketilmektedir.
Çayının basit bir yapımı, o kadar da rahatlatıcı etkisi vardır. Sinirleri yatıştırır, mide rahatlatır, öksürük ve gribal enfeksiyonların tedavisinde de kullanılması tavsiye edilir.
Çayı hazırlamak için; yarım ya da bir tatlı kaşığı kekiği orta boy su bardağına alın. Üzerine kaynar su dökün ve ağzı kapalı bir şekilde 8-10 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayınızı süzüp içebilirsiniz. Gün içinde 2-3 bardak kekik çayını taze demleyerek, soğutmadan bekletmeden içebilirsiniz. Hamilelerin ve tansiyon hastalarının içmemesi tavsiye olunur. Onun dışında bir yan etkisi yoktur.
Ağız içinde oluşan yaralar için de kekik çay ile gargara yapmak faydalı olacaktır.
Zekanın açılmasında, sara hastalarında ve hatta alkol bağımlılığında da kekik faydalı bir bitkidir!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder