Anason önemlidir ya.. Anason tüm dünyada özellikle sindirim sorunları için geniş çapta
kullanılan bir bitkidir. Yemeklerden sonra içilen anason çayı sindirime
yardımcı olarak hazımsızlığı ve şişkinliği giderir. Geleneksel olarak
öksürüğün tedavisinde ve ağız kokusuna karşı kullanılır. Ağız hijyenini
sağlamak için gargara suyu hazırlanabilir.
Anason yağı saçlarda bitlenmeye karşı etkilidir ve tarihte bu
özelliği ile pek çok farklı kültürde kullanılmıştır. Bağırsak
iltihabının tedavisinde anason yağı oldukça etkilidir.
Etkili bir balgam söktürücüdür
Boğaz ağrılarını hafifletir
Akciğerleri rahatlatır
Soğuk algınlığının daha çabuk geçmesini sağlar
Sinüzite iyi gelir
Bronşit tedavisinde kullanılır
Kolik tedavisine yardımcı olur
Şişkinliği azaltır
Hazımsızlığa iyi gelir
Hıçkırıktan kurtulmak için kullanılır
Anason Çayı Nasıl Hazırlanır?
Anason çayını bitkinin taze ya da kurutulmuş yaprakları ile
tohumlarından hazırlayabilirsiniz. Bir bardak anason çayı için 1 çay
kaşığı kurutulmuş anason yaprağı veya 3 çay kaşığı taze yaprak
yeterlidir. Kaynamış suya bu miktarlarda anasonu atarak ateşi kapatın ve
çayın 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Eğer çayı kurutulmuş anason
tohumlarından yapacaksanız 1 çay kaşığı tohumu havanda iyice ezdikten
sonra suya atın ve demlenmesini bekleyin. Uyku verdiği için yatağa
girmeden önce içilmesi tavsiye edilir.
Anasonun Yan Etkileri
Anasonun yan etkileri konusunda bilimsel araştırma bulunamamasına karşın
genel olarak tüketilmesi güvenli bir bitki olarak kabul edilmektedir.
Yine de yüksek tansiyonu bulunan hastaların, hamilelik ve emzirme
dönemindeki kadınların anason çayı veya yağı kullanması tavsiye edilmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder