19 Temmuz 2014 Cumartesi

Hindistan Cevizi: Vücudunuzun Dostu Yağ Asitlerinin Doğal Kaynağı

Yarım kâse dilimlenmiş Hindistan cevizinde neredeyse 4 gr. lif, 142 mg potasyum, 13 mg mağnezyum, 3 gr’dan daha az şeker ve en önemlisi 13 gr kadar yeryüzündeki en iyi kalp dostu ve yaşam destekleyici yağ asitleri mevcuttur.
Hindistan cevizinde bulunan yağ doymuş yağdır,ama bildiğimiz zararlı olan doymuş yağlardan degil. İçeriğindeki doymuş yağ zararlı değil tam tersine yararlıdır.
Hindistan cevizi aynı zamanda enfeksiyonlara karşı bire birdir.
Hindistan cevizi güçlü yag asitleriyle zengindir. Hindistan cevizindeki yağın yüzde ellisi laurik asittir. İnsan vücudunda laurik asit, monolaurine dönüşür ki bu madde temelde mikrop öldürücüdür. Bu da demek oluyor ki bu yağlar antibakteriyaldir.
Hindistan cevizinin faydası büyük.. Sağlıklı günler.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder