Yarım kâse dilimlenmiş Hindistan cevizinde neredeyse 4 gr. lif, 142
mg potasyum, 13 mg mağnezyum, 3 gr’dan daha az şeker ve en önemlisi 13
gr kadar yeryüzündeki en iyi kalp dostu ve yaşam destekleyici yağ
asitleri mevcuttur.
Hindistan cevizinde bulunan yağ doymuş yağdır,ama bildiğimiz zararlı
olan doymuş yağlardan degil. İçeriğindeki doymuş yağ zararlı değil tam
tersine yararlıdır.
Hindistan cevizi aynı zamanda enfeksiyonlara karşı bire birdir.
Hindistan cevizi güçlü yag asitleriyle zengindir. Hindistan
cevizindeki yağın yüzde ellisi laurik asittir. İnsan vücudunda laurik
asit, monolaurine dönüşür ki bu madde temelde mikrop öldürücüdür. Bu da
demek oluyor ki bu yağlar antibakteriyaldir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder