6 Temmuz 2012 Cuma

Kilo Vermeye Nerden Başlasam





yağ nasıl yakılır - yağ yakmanın doğal yolları - yağ yakmanın en kolay yolu - yağlardan kurtulmanın yolları - yağlardan nasıl kurtulunur





Kilo Vermeye Nerden Başlasam



Kilo vermeye başlamadan hep merak etmişizdir. Zayıflamak isteyenler nerden nasıl ne şekilde diyete başlamışlardır. Diyete Başlarken bizim önerimiz; öncelikle yağlarınızdan kurtulmalısınız.. Kış aylarında kalın kıyafetlerle gizlediğiniz fazlalıklarınız yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte göz önüne çıkmaya başladı. Bu yaz kilo vermek ve çekici bir görünüme sahip olmak istiyorsanız Uzman Diyetisyen Turgay Köse nin sizlere bazı tavsiyeleri var



Çok düşük oranlarda karbonhidrat içeren diyetlerde su, açlık durumunda kas kaybı olmaktadır. Ancak düzenli egzersiz yapılması ve dengeli bir diyet uygulanması durumunda yağ kaybı sağlanabilmektedir.



Peki, kaybedilen kilonun nereden gittiğini nasıl saptayabiliriz?



Evlerde, eczanelerde bulunan klasik basküller sadece ağırlığını ölçebilmektedir. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü ne göre şişmanlık, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Yani şişmanlıkta ölçüt kilo değil, vücuttaki yağ endash kas arasındaki uyumdur. İşte bu noktadan hareketle yola çıkarak BIA (Bioelectrical Impedance Analysis) tekniği ile ölçüm yapan cihazlar geliştirilmiştir.



Özellikle ağırlığın sabit kaldığı hatta bazen kilo alındığı durumlarda vücut yağ oranındaki olumlu ve/veya olumsuz yöndeki değişim, tedavinin şeklini direkt olarak etkilediğinden üstün teknoloji ile geliştirilmiş bu cihazların ilgili uzmanlar tarafından kullanımı kaçınılmaz hale gelmiştir. Tanita tarafından geliştirilen ve pratik kullanımı sayesinde kişinin ölçümlerini kendisinin de yapabileceği Innerscan Vücut Analizi ile kilonuzu, yağ oranınız, vücut sıvı oranınızı, kaslarınızın ve kemiklerinizin ağırlığını, fiziksel aktivite derecenizi, günlük alınması gereken kalori miktarınızı ve metabolizma yaşınızı 10 sn lik bir analiz ile öğrenmeniz mümkündür.



Aynı zamanda bu Vücut Analiz Tartısı ile yaptığınız analiz sonuçlarını karşılaştırırsanız bu sizin kilo verirken yağ mı yaktığınız sıvı / kas mı kaybettiğinizi ortaya çıkaracaktır. Kilo verirken vücudunuzun ne türden bir değişikliğe uğradığını, metabolizma hızınızdaki değişikliğin ne olduğunu ve kilo vermenin vücudunuzu nasıl etkilediğini de biyolojik yaşınızı öğrenerek gözleyebilirsiniz.



Peki, vücut analizi neden önemlidir?



İnternet ve kitaplarda yer alan çeşitli formüller kişinin yaşı, boy uzunluğu ve vücut ağırlığı göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. Şişmanlıkta vücut bileşiminin yani vücut yağ oranının belirleyici olduğu düşünülürse; cinsiyet ve fiziksel aktivite derecesinin de büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır. Aynı yaş, cinsiyet, boy uzunluğu ve vücut ağırlığına sahip 2 kişinin fiziksel aktivite dereceleri birbirinden farklılık göstereceği için vücut yağ oranları aynı olamaz. Halbuki standart formüller bu farkı göz ardı ettiği için doğru sonuç veremez. Vücut yağ oranı parmak izi gibi düşünülmeli, her birey için farklı olacağı unutulmamalıdır.



Akupunktur İle Nasıl Zayıflanır

akupunktur ile zayıflayan varmı - akupunktur ile zayıflayanlar - akupunktur nedir nasıl uygulanır - akupunktur yapılır







Akupunktur İle Nasıl Zayıflanır



Akupunktur İle Nasıl Zayıflanır. Akapunktur un zararları, Akupunktur Nasıl Yapılır, meragınızı gıdermek adına sizler için bu makaleyi araştırdığımız bazı kaynaklardan derleyip huzurlarınıza paylaştık.Zayıf bir beden sadece estetik görünüm için değil aynı zamanda sağlık içinde çok önemlidir. Enerjik bir yaşam için fayda sağlayan akupunktur aynı zamanda zayıflamayı da sağlıyor.





Bizlerin kilo almasının temel nedeni olan, beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi hiçte kolay değildir. Normalde diyet yaparken oluşan ve en nihayetinde diyeti bırakmaya neden olan halsizlik, midede yanma ve ekşime, baş ağrısı ve baş dönmesi, ellerde titreme, stres ve sinirlilik hali gibi sorunlar akupunkturla beraber yok olur. Yeni beslenme alışkanlıklarının edinilmesi sırasında, akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar. Şişmanlık ve akupunktur hakkında sorularımızı Dr.Emre Çiçek yanıtlıyor



Obezite (şişmanlık) nedir?

Obezite tüm dünyaca kabul edilen bir hastalıktır; yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen, birçok hastalığa davetiye çıkaran, yüzyılımızın en önemli sağlık sorunlarındandır. Obezite vücut yağ miktarının sağlığı bozacak miktarda artmasıdır. Enerji dengesinin bozulması sonucunda ortaya çıkar. Diyet, egzersiz ve genler enerji dengesini oluştururlar. Enerji alımının, tüketiminden daha fazla olduğu durumlarda enerji dengesi bozulmaktadır.



Obezite kalp, şeker, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, solunum rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, akciğer, eklem ve safra kesesi hastalıkları gibi birçok hastalığın altında yatan nedendir. Bunun yanında depresyon, sosyal ayrımcılık, benlik algısında bozulma (kendine güvensizlik) gibi olumsuz etkileri de vardır.



Obeziteyi oluşturan faktörler nelerdir?

Fiziksel aktivitelerde azalma, beslenme alışkanlıkları ( denetimsiz beslenme, birden fazla yerde beslenme, dışarıdan yemek yeme, paket servis, aşırı enerjili besinlerin tüketimi ve aşırı meşrubat tüketilmesi), cinsiyet (bayan), ırksal faktörler, yaş, eğitim düzeyi, evlilik,doğum sayısı, sigara bırakma, alkol, genetik ve çevresel etkenler, psikolojik bozukluklar (emosyonel stres, depresyon vb), endokrin hastalıkları (hipotiroidizm (guatr), cushing sendromu, tip 2 diabet), metabolik ve hormonal bozukluklar (steroid kullanımı ve hormon replasman tedavisi), teknolojinin ilerlemesi ile günlük enerji tüketiminin azalması olarak özetleyebiliriz.



Obezite nasıl tespit edilir?

Obezite tespitinde iki yöntem kullanılır.



1. Beden kitle indeksi (BKİ) veya Body Mass Index (BMI)

Kolaylıkla hesaplanan bir yöntemdir.

BKİ=Vücut ağırlığının (kg olarak), boy uzunluğunun (metre cinsinden) karesine bölünmesiyle hesaplanır. Buna göre standartlar şöyledir:



BKİ= <19 Zayıf

19-25 Normal

25-30 Fazla kilolu

30-40 Şişman (Obez)

40> Çok şişman (morbid obez)



2. Bel çevresinin ölçümü; buna göre de standartlar şöyledir:

Bel Çevresi Risk Yüksek risk

Erkek >94cm >102cm

Kadın >80cm >88cm



Bel / Kalça oranı normalde < 0. 70 olmalıdır. Erkek için bu oran >0. 95'dir.



Akupunkturun zayıflamadaki etkilerini nasıl sınıflandırabiliriz?

1- İştah ve acıkma hissini en aza indirir. Akupunktur beyindeki hipotalamus bölgesinde noradrenalin seviyesini düşürüp, seratonin yani özellikle çikolata yedikten sonra ortaya çıkan mutluluk hormonunun seviyesini artırır. Bu şekilde yiyerek değil, yemeyerek mutlu olmamızı sağlar.



2- Midede kazınma, yanma ve ekşimeyi önler. Kulaktan yapılan akupunktur, kulaktan mide ve barsaklara kadar uzanan sinir uçlarını uyararak mide asidini azaltıyor. Kontrol altına alınan mide asiditesi sayesinde, diyete bağlı olarak boşalan midede herhangi bir rahatsızlık olmuyor. Keyifle diyet uygulanıyor.



3- Düşük kalorili beslenmeye bağlı olarak oluşan halsizlik ve bitkinliği önler. Tam tersi zinde olmamızı ve daha çok enerji vererek kolay kilo vermemizi sağlar.



4- Akupunktur uygulaması sırasında; vücutta seratonin ve endorfin hormonlarının seviyesi artmaktadır. Bu da diyet yapan kişiye huzur verir, sedasyon sağlar. Böylece kişide istediği her şeyi yiyememekten dolayı oluşan stres ve gerginlik yaşanmaz. Sonuçta; kişi sakin ve huzurlu bir şekilde diyetine devam eder.



5- Metabolizma hızını düzenleyici rolü vardır. Akupunkturla tedavi gören kişinin metabolizma hızı arttığı için diğer kişilere göre, zorlanmadan daha kolay kilo verir.

Akupunkturda kesin kilo verilir mi? Verilmesi gereken kilo nasıl hesaplanır?

Bunların hepsi bir araya gelince kişinin kilo vermemesi için hiçbir sebep yoktur. Akupunktur tedavisi haftada 1 veya 2 kez yapılır. Vereceğiniz kilo miktarı yaşa, cinsiyete, ilaç kullanımına ve verilecek kiloya göre değişir. Bu oran yaklaşık 2 ayda mevcut kilonuzun % 10-15'i kadardır. Uluslararası standart haftada 0. 5-1 kg yani ayda 2-4 kg dır. Akupunkturda ayda 4-8 kg zayıflama normal kabul edilir. Sağlıklı ve kalıcı zayıflamak için kişi hızlı kilo vermekten kaçınmalıdır. Tedaviyi maroton gibi değerlendirirsek, hızlı koşarak değil, tempolu ve standart koşarak marotonu tamamlayabiliriz.



İdeal kiloya erişince bir de bu kiloyu korumak var

Hangi kiloda olursak olalım, hiçbir yan etkisi olmayan akupunktur tedavisi ile istediğimiz ideal kiloya ulaştıktan sonra, bu kiloyu koruma programına geçilir. Bunun için akupunktur 4-6 ay süreli ayda 1 veya 2 kez manyetik bilye (mıknatıslı mercimek büyüklüğünde aktif kömür) ile devam edilir. İdeal kilomuzu koruma esnasında diyet değil sağlıklı ve dengeli beslenme yapılır. Böylece kilolar sabitlenir ve formumuz korunmuş olur.



Yaşamımızın herhangi bir dönemlerinde mesela;

- hamilelik, kürtaj, düşük doğum yapma olduğunda,

- kortizon, hormon, yoğun antideprasan ilaç kullanımında,

-boşanma, işten ayrılma, iflas etme, yakınının ölümü, deprem, vb. gibi ani şok oluşturan olaylarla karşılaşıldığında, kişinin metabolizması etkilendiği için kişide huzursuzluk yaratan kilo artışları yaşanabilir. Bu durumlarla karşılaşılırsa, 1 ay içersinde akupunktur doktorunuzla bağlantıya geçerseniz, hazır istediğiniz kiloya inmişken tekrar kilo alımınızı önlemiş olursunuz. Bu arada akupunktur uygulayan kişinin doktor olması, akupunktur eğitimini almış olması ve aldığı eğitimin TC Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bir sertifika ile onaylanmış olması gerekmektedir.

Sağlıklı İnsanlar İçin özel Diyetler





sporcu diyeti - sağlık sorunlarına göre diyet listesi - diyet önerileri











Çeşitli nedenlerle, insanlar bazen özel diyetler seçerler. Örneğin, bazı vejetaryanlar ahlaki bir ilke olarak et yemekten kaçınırlar. Sporcular, bir diyeti güç ya da dayanıklılığı arttırmak için seçebilirler. Sağlıklı, aktif insanlar için, geleneksel bir diyetin dışında başka seçenekler de vardır.



NORMAL SPORCU BESLENMESİ



Birçok insan sporcuları "antrenman masasında" hayal eder. Maçtan önce dev biftek dilimlerini kemiren kaslı futbol oyuncuları takımı ya da bir maratondon önce spagetti tepeciklerine yumulan koşucular olabilir. Aslında, daha fazla enerji ya da sportif performans sağlayan tek bir diyet yoktur ve ne kadar diyet varsa, sözde sporcu diyetleri hakkında, o kadar yanlış inanç vardır.



Bir yanlış anlayış, yüksek protein diyetlerinin kuvveti arttırdığıdır. Birçok sporcu kas hacmini ve kuvvetini arttırmak için ticari olarak hazırlanmış "ek protein" kullanmaktadır.



Sporcuysanız ve dengeli bir diyet uyguluyorsanız, ek proteine ihtiyacınız yoktur. Sporcuların protein ihtiyaçları sporcu olmayanlarınkinden biraz daha fazladır. Ancak, sporcuların çoğu bu ek proteini normal diyetlerinden almaktadırlar.Ortalama bir diyet protein için tavsiye edilen miktarın genellikle yüzde 50 ile 75 üzerindedir.



Amacınız kas kütlesinin artmasıysa, ağırlık kaldırma ve kalori tüketimini artırmak yararlı olabilir (ama et ya da diyet ilaveleri yerine karmaşık karbonhidratları seçin).



Aynı şekilde, egzersizle vücudunuzun vitamin ihtiyacı artmaz. Bu nedenle ek vitamin almak sporcunun performansını artırmaz.



Hepimiz diyetlerimizde yağlara ihtiyaç duyarız. Vücudumuz yağların çoğunu karbonhidratlardan ya da proteinden yapabilir ama, yalnızca yağ içeren gıdaların yenilmesiyle elde edilebilen, vücudun ihtiyacı olan, temel yağ asitleri diye bilinen bazı yağ asitleri vardır. Ancak, egzersiz yaparken çok fazla kalori yakan sporcular, vücut ağırlıklarını korumak için ortalama bir yağ miktarından daha fazlasına ihtiyaç duyarlar. Buna karşılık, kilo kaybetmesi gereken sporcular, yedikleri yağın bir kısmından vazgeçerek işe başlayabilirler.



Hem sporcular için hem de sporcu olmayanlar için, karbonhidrat ihtiyacı, protein ya da yağ ihtiyacından çok daha fazladır. Aslında sporcular için tavsiye edilen diyet kalorileri dağılımı, sağlıklı yetişkinler için tavsiye edilenle aynıdır: yiyeceklerinizin yüzde 55 ile 65 i karmaşık karbonhidratlar, yüzde 25 ile 30 u yağlar ve yalnızca yüzde 12 ile i5 i proteinden oluşmalıdır. (Tavsiye edilen bu gıda dağılımı, kilo kaybetmek, kilosunu korumak ya da kilo almak isteyenler için aynıdır.)



YETERİNCE SU İÇİN



Yeterli sıvı sporcu için çok önemlidir. Yeterli su alma gerekliliği, sportif performans için genellikle dikkate alınmaz. Çoğumuz için, susama, su ihtiyacımızın iyi bir işaretidir; ancak fiziksel etkinlik sırasında güvenilir bir gösterge değildir. Ter dökeceğiniz, efor gerektiren bir egzersiz yapacaksanız, yarışmadan ya da antrenmandan 2 saat önce fazladan yarım litre, egzersiz sırasında her 10 ile 20 dakikada bir yarım ile bir bardak su için.



Bir antrenmanda ne kadar sıvı kaybettiğinizi belirlemek için, antrenmandan önce ve sonra tartılın. Ondan sonra birkaç saat içinde, kaybettiğiniz her yarım kilo için yarım litre sıvı için.



Yüksek oranda şeker içeren içecekler midenin boşalmasını geciktirebilir; bu nedenle onlardan kaçının. Onun yerine, yüzde 10 dan az şeker içeren bir içeceği seçin. (Su içildiğinde, mide boşalmasının hızı bu kadardır.) Portakal suyu yüzde il oranında şeker içerir, şeker içeriğini düşürmek için portakal suyunu eşit miktarlarda suyla karıştırabilirsiniz.



Ticari olarak hazırlanmış içecekler mevcuttur. Bunlar şeker ile sodyum ve potasyum gibi elektrolitler içerirler. Bu içecekler egzersiz sırasında vücut suyunun ve elektrolitlerin aşırı azalmasını önlemek üzere hazırlanırlar. Bu tür içecekler normal olarak gereksizdir, ama egzersiz olağanüstü yoğun ve uzunsa ve aşırı terlemeye yol açan sıcak, nemli koşullarda yapılıyorsa yararlı olabilirler.



Birkaç hafta boyunca sıcak bir ortamda antrenman yaparsanız, iklim şartlarına alışma söz konusu olacak ve terinizden elektrolit kaybı azalacaktır. Genellikle, terinizle kaybettiğiniz sodyum ve potasyum, az tuzlanmış normal gıdaların yenmesiyle karşılanabilecek kadar azdır. Ayrıca tuz tabletlerine ihtiyacınız yoktur. Bunlar, midenizi tahriş edebilir ve mide bulantısına yol açabilirler.



DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ



Bazı spor dallarının, vücudunuz ve vücudunuzun gıdalarla ilişkisi üzerine etkileri olabilir. Kan hemoglobini yoğunlukları çok fazla antrenman yapmış sporcuda düşme eğilimindedir ve bu, anemi (demir eksikliği anemisi) kanıtı olarak görülebilir. Kan hemoglobini seviyelerindeki bu düşüş, kan damarlarınızda sıvı artışı nedeniyle ortaya çıkan bir sulanmadan kaynaklanmaktadır. (Her gün birkaç saat egzersiz yapan koşucular, sindirim sisteminden az miktarda kan kaybedebilirler.)



Bir sporcu olarak, et gibi, demir açısından zengin gıdalar ve ayrıca turunçgiller yiyin. Yenilen ya da meyve suyu olarak alınan turunçgiller, vücudun sebzeler, tahıllar ve diğer et dışı kaynaklardaki demiri özümsemesini kolaylaştırırlar. Bu gıdalar potansiyel demir eksikliği anemisinin önlenmesine yardımcı olabilirler. Ama demir ilaveleri almadan önce doktorunuza danışın. Uzun süre ve fazla demir tüketimi önemli bir sağlık tehdidi oluşturabilir.



OSTEOPOROZ



Kadın sporcular osteoporoza (kalsiyum kaybı nedeniyle kemiklerde zayıflama) açık olabilirler. Bir kadının vücut yağı içeriği belli bir miktarın altına düştüğünde, hormonları adetin durmasına yol açacak şekilde tepki gösterir. Birçok kadın sporcu azami performans için zayıflığın gerekli olduğu sporlarla ilgilenir. Bunun sonucu ise adetin kesilmesiyle birlikte aynı zamanda kadınlık hormonlarının miktarının da azalmasıdır. Bu durum gelecekte osteoporozun gelişimine katkıda bulunan bir faktör olabilir.



Diyette kalsiyumun yetersiz oluşu, başka kadınlarda olduğu gibi temel faktör olarak görünmemektedir, ama sporcuysanız, bu önemli mineral için tavsiye edilen miktarı almak amacıyla kalsiyum açısından zengin gıdaları seçin.Günde 1000 ile 1200 miligramlık hedefe ulaşmak için ilave kalsiyum karbonat tabletleri almanız gerekebilir.



ÖZEL SPORCU DİYETLERİ



Karbonhidrat, çalışan kaslar için tercih edilen enerji kaynağı gibi görünmektedir. Genellikle, herkes gibi sporcular da günlük kalori ihtiyaçlarının en az yüzde 55 ile 60 ı için ekmek tahıl, sebze ve meyve yemelidirler. Ancak, belirli bir gelişme için kullanabileceğiniz özel yöntemler de vardır.



KARBONHİDRAT YÜKLEMESİ



Karbonhidrat yüklemesi, bazen uzun mesafe koşucuları tarafından kullanılan bir uygulamadır. Yalnızca, dayanıklılık denemelerine (90 dakika ya da daha fazla) katılan sporcular için yararlıdır ve yılda üç ya da dört defadan fazla yapılmamalıdır. Bir yarıştan iki ya da 3 gün önce, karbonhidrat açısından zengin bir diyet uygularsınız. Bunu, yarışmadan bir hafta öncesine kadar sürekli egzersizle birlikte düşük karbonhidrat, yüksek yağ, yüksek protein diyetini uyguladıktan sonra yaparsınız.



Karbonhidrat yüklemesi sayesinde kaslarınız yarışma sırasında en kolay kullanılan yakıt olan glikojenden büyük miktarlarda Sağlar. Ayrıca vücut ağırlığınızı 1 ile 1,5 kilo arttırma eğilimindedir. Glikojen kaslarınızda (ve karaciğerinizde) depolanır ve bu, vücut ağırlığınıza katkıda bulunur. Karbonhidrat yüklemesi uygulaması, özellikle diyetiniz normalde de karbonhidratlar açısından zenginse, dayanıklılığınızı arttıracaktır.



Uzun mesafe koşusu gibi dayanıklılık gerektiren yarışlara katılan sporcuların antrenman süresince yüksek karbonhidratlı bir diyet izlemeleri gerektiğine inanıyoruz. Yarışmadan önceki yedinci günden dördüncü güne kadar, karbonhidrat tüketiminizi azaltın. Bu süre içinde kalorilerinizin yaklaşık yüzde 50 sini karbonhidratlardan almalısınız. (Antrenman etkinliği bu günlerde yoğun olarak devam etmektedir.) Yarışmadan önceki üçüncü günden ikinci güne kadar, antrenmanı azaltın ve karbonhidrat tüketimini günlük kalorinin yaklaşık yüzde 70 ine çıkartın. Bu değişim, kastaki glikojen düzeylerinin, karbonhidrat yüklemesiyle sağlanana eşit hale gelmesine yol açar. Ayrıca, sporcuların çoğu bunu daha kolay uygulamaktadır.



YÜKSEK PROTEİN DİYETLERİ



Düşük karbonhidratlı, yüksek proteinli bir diyet, kaslarınızda ve karaciğerinizde depolanan glikojeni düşürme ve dayanıklılığı azaltma eğilimindedir. Ancak bu diyet belirli bir ağırlık sınıfında yarışmak için kilonun çok önemli olduğu güreşçiler için çekicidir. Bir güreşçi daha düşük bir ağırlık kategorisinde güreşmek istiyorsa, karşılaşmalardan hemen önceki günlerde uygulayacağı düşük karbonhidratlı bir diyet, gücünü azaltmadan, ağırlığının birkaç kilo azalmasını sağlayabilecektir. Ancak dayanıklılığı da etkileyecektir.



SU KAYBI DİYETLERİ



Bazı güreşçiler vücut ağırlığını sudan azaltma çabası içinde sodyumun kısıtlı olduğu diyetleri ve diüretikleri kullanmaktadırlar. Bu tür uygulamalar halsizliği ve zayıflığı arttırabilir ve temel bir besin olan potasyum kaybına yol açabilir. Bu diyetlerden kaçının.



YARIŞMA ÖNCESİ YEMEĞİ



Geçmişte, bir yarışmadan önce yenen yemeğe çok dikkat edilirdi. Bu yemek genellikle etten ve diğer yüksek proteinli gıdalardan oluşurdu.



Bugün, esas olarak karbonhidratlardan, orta düzeyde proteinden ve düşük miktarda yağdan oluşan bir yemeğin daha iyi olduğunu biliyoruz. Böyle bir yemek yarışma sırasında en kolay kullanılabilen glikojeni sağlamaktadır. Yemeğin midenizde kalmasını sağlamak için bu yemeği yarışmadan 3 ya da 4 saat önce yiyin (kendinizi şişkin ya da ağır hissetmemelisiniz). Genel bir kural olarak, karbonhidratların midenizi proteinlerden daha hızlı, proteinlerin ise yağlardan daha hızlı boşalttığını unutmayın.

Aç Kalmadan Ayda 10 Kilo Verin





Aç Kalmadan Zayıflama - Aç Kalmadan Nasıl Zayıflanır - Ayda 10 Kilo Verdiren Diyet Listesi





Aç Kalmadan Ayda 10 Kilo Verin



KAHVALTI



Çay, kahve vs. (Şekersiz)



2 kibrit kutusu peynir (60 gram)



Salata

1 ince dilim ekmek (30 gram)



ÖĞLE



3 köfte kadar et, tavuk, balık (90 gram = 1 porsiyon)



Salata



1 ince dilim ekmek



Veya



1 köe2se çorba



Salata



1 ince dilim ekmek



Veya



1 adet kaşarlı yağsız tost ve çay - kahve (şekersiz)



SAAT 17.00 DE



2 porsiyon meyve



veya 2 adet galeta



AKŞAM



5 - 6 yemek kaşığı sebze yemeği Salata 1 ince dilim ekmek Gece boyunca 2 porsiyon meyve



NOT: Bu diyetin birinci haftasında günde yarım su bardağı yoğurt istenildiği zaman yenebilir. Ayran, cacık olarak da kullanılabilir. İkinci haftada yoğurt kullanılmaz. Diyeti uygulayan erkekler günlük porsiyon miktarlarını 1/2 oranı kadar artırabilirler.

Yemekten önce çorba zayıflatır!



Yemeklerden önce çorba içmenin kilo verdirdiği araştırma ile kanıtlandı.Amerikalı bilim adamları, mideleri çorba ile şişen insanların sıradaki yemekleri daha az yediklerini ve bu sayede aşırı kilo almaktan kurtulduklarını söylediler.



Çorba diyetini gönüllüler üzerinde deneyen Pennsylvania Eyalet Üniversitesi bilim adamları, öğlen yemeğinde ana yemekten önce çorba içenlerin, çorba içmeyenlerden beşte bir daha az kalori aldıklarını tespit ettiler. Ancak uzmanlar içilecek çorbanın da düşük kalorili olması gerektiği yolunda uyarıda bulundular. Örneğin kremalı bir çorba içilirse tam tersi etki yaparak toplam kaloriyi artırıp kilo aldırıyor. Araştırmada sebze çorbası gibi hafif kalorili çorba çeşitleri kullanıldı.



Evde Diyet Tarifi





bayanlar için diyet - diyet yapmanın kolay yolları - diyet yapmanın püf noktaları - diyete başlamadan önce - diyete nasıl başlanır





Evde Diyet Tarifi



Evde diyet tarifimiz, tüm hanımların kendi evinde yapabilecek basit bir diyet şeklidir. Bu diyetle artık ev hanımları yediklerini bir newlede olsa eritecekler.Ev hanımları genelde bilgisayar ve televizyon başında vakit harcadıkları ve bu vaktide ağızları durmadan sürekli birşeyler tüketerek harcadıklarından dolayı kolayca kilo alırlar. Evde uygulayacağınız basit diyet yöntemleriyle ideal kilonuzu her zaman koruyabilirsiniz.









Salataları servis yaparken mutlaka kevgir kullanılmalı ki yağ servis tabağında kalsın. Etli yemeklere kesinlikle yağ ilave edilmemeli. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.

Et suyunun jelini atıp kullanınız çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.

Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanmalı çünkü tuz vücutta fazla su birikimine sebep olur. Patates haşlanmış ya da fırında pişirilerek tüketilmedir.



Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendiniz yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince ince kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek tüketebilirsiniz.

Tavuğun derisi kullanılmamalıdır çünkü en fazla yağ bu bölümde bulunur. Etin görünen yağları ayıklanıp kullanılmalıdır.



Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.

Yemekleri karıştırırken tahta kaşık tercih ediniz. Metal kaşık, sebzelerde C vitamini kaybına neden olur.

Lokmaları 20-25 kere çiğneyiniz.



Her gün yürüyüş ve egzersiz yapınız. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermeye de yardımcı olacaktır.

Kabul günleri kilo almaya sebep oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih edilmeli.

Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye gayret ediniz. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.



Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih edilmelidir.

Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyiniz. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.

Elma Sirkesiyle Zayıflama





elma sirkesi - zayıflama - zayıflama yöntemleri - elma sirkesi zayıflama nasıl olur







Prof.Dr. Ahmet Maranki elma sirkesi ile çok hızlı kilo verebileceğimizi söylüyor. Kurtulmak istediğimiz kilolarımızdan elma sirkesi ile rahatlıkla kurtulabiliriz. Elma sirkesi çok fazla alanda kullanılmaktadır. Saç, cilt bakım vb. alanlarda kullanılır. Zayıflamak isteyenlerin %90ı elma sirkesi ile çok hızlı kilo vermişlerdir











Zayıflamak için neler yapmalıyız ve gerekli malzemeler nelerdir ?



1 bardak su



2 yemek kaşığı elma sirkesi



1 tatlı kaşığı bal tabi bal isteğe bağlıdır. Çok sıcak olmayan yaklaşık 50 derecelik bir suyun içine elma sirkesi ve balımızı iyice karıştırıp içiyoruz.



İçilecek zamanlar nelerdir ?elmasirkesi



Zayıflama diyetimizi uyumadan önce ağır ağır içiyoruz.



Sabahları aç karna aynı şekilde içilmelidir. Bu işlemi sadece günce iki defa yapıyoruz. Sabahları ve akşam yatarken.

Kalorisi 1900 Olan Diyet Programı





az kalorili diyet - Diyet - diyet programı - kalorisi düşük diyet





Hedef: Haftada ortalama 0.5 kilo.



Günlük kalori: 1900 Kcal.Uzun sürede yavaş ve dengeli bir şekilde kilo verebileceğiniz bir diyet programı. Bu diyeti istediğiniz kiloya ulaşana kadar 7 günlük periyodlar halinde uygulayabilirsiniz.









53 Karbonhidrat 17 Protein 30 Yağ.



Bu diyetin günlük menüleri:



1. GÜN



# Sabah : Çay veya kahve şekersiz olarak 2 kibrit kutusu beyaz peynir az yağlı salatalık domates 2 ince dilim kepekli ekmek



# Kuşluk : 8 adet diyet bisküvi 1 porsiyon meyve



# Öğle : 100 gr tavuk ızgara veya haşlanmış 1 kase yoğurt kaymaksız olarak 200 g salata yağsız 2 ince dilim kepekli ekmek



# İkindi : 4 adet grisini 1 kibrit kutusu beyaz peynir 30gr.



# Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt kaymaksız salata yağsız 6 yemek kaşığı makarna



# Gece : 3 porsiyon meyve 1 çay bardağı süt 100ml



2.GÜN



# Sabah : Çay veya kahve şekersiz 1 kibrit kutusu beyaz peynir az yağlı öbd kibrit kutusu kaşar peynir salatalık domates 2 ince dilim kepekli ekmek



# Öğle : 100 g kırmızı et ızgara veya haşlanmış 1 küçük bardak ayran salata yağsız 2 ince dilim ekmek kepekli



# İkindi : 8 adet diyet bisküvi 1 adet karper peynir



# Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt kaymaksız bir kase salata yağsız 6 yemek kaşığı pilav



# Gece : 3 porsiyon meyve 1 su bardağı süt 200ml



3.GÜN



#Sabah : Çay veya kahve şekersiz 1 kibrit kutusu beyaz peynir az yağlı 1 kibrit kutusu dil peyniri salatalık domates 2 ince dilim ekmek kepekli



# Kuşluk : 4 adet diyet bisküvi 1 su bardağı süt 200ml.



# Öğle : 100 g tavuk haşlanmış veya ızgara 1 küçük kutu ayran salata yağsız 2 küçük haşlanmış patates



# İkindi : 4 adet grisini 1 adet karper peynir



# Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt kaymaksız salata yağsız 8 yemek kaşığı makarna



# Gece : 3 porsiyon meyve



4.GÜN



# Sabah : Çay veya kahve şekersiz 1 kibrit kutusu beyaz peynir az yağlı 1 adet haşlanmış yumurta salatalık domates 2 ince dilim kepekli ekmek



# Kuşluk : 1 su bardağı süt 100g.



# Öğle : 1 kepçe çorba 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt kaymaksız 100g salata yağsız 2 ince dilim ekmek kepekli



# İkindi : 1 adet simit 1 adet karper peynir



# Akşam : 100 g balık ızgara veya buğulama salata yağsız 1 kase yoğurt 2 ince dilim ekmekkepekli



# Gece : 4 porsiyon meyve



5.GÜN



# Sabah : Çay veya kahve şekersiz 1 kibrit kutusu kaşar peyniri salatalık domates 2 ince dilim ekmek kepekli



# Kuşluk : 4 adet grisini 1 su bardağı süt



# Öğle : 100 g tavuk haşlanmış veya ızgara 1 küçük kutu ayran salata yağsız 4 yemek kaşığı pirinç pilavı



# İkindi : 4 adet grisini 1 adet karper peynir



# Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt kaymaksız salata yağsız 2 ince dilim ekmekkepekli



# Gece : 4 porsiyon meyve



6.GÜN



# Sabah : Çay veya kahve şekersiz 1 kibrit kutusu beyaz peynir az yağlı 1ince dilim salam salatalık domates 2 ince dilim ekmek kepekli



# Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt kaymaksız salata yağsız 2 ince dilim ekmek kepekli



# İkindi : 1 adet tost yağsız 1 küçük kutu ayran



# Akşam : 100 g kırmızı et ızgara veya haşlanmış 1 kase yoğurt kaymaksız200 g salata yağsız 6 yemek kaşığı makarna



# Gece : 4 porsiyon meyve



7.GÜN



# Sabah : Çay veya kahve şekersiz 1 kibrit kutusu beyaz peynir az yağlı 1 adet haşlanmış yumurta 2-3 adet zeytin salatalık domates 2 ince dilim ekmekkepekli



# Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği 1 kase yoğurt salata yağsız 6 yemek kaşığı erişte 1 porsiyon meyve



# İkindi : 1 adet tost yağsız 1 su bardağı süt 200ml



# Akşam : 100 g balık ızgara veya buğulama salata yağsız 2 ince dilim kepek ekmeği



# Gece : 3 porsiyon meyve

Domates Diyeti



domates diyeti hakkında - domates yiyerek zayıflayın - domatesle kilo verin - domatesle nasıl zayıflanır - sebze diyeti - zayıflama - zayıflatan domates









Mutfağımızın ve yemeklerimizin olmazsa olmazı olan domatestem hem mevsiminde taze olarak faydalanırız hem de kurutulmuş olarak kullanır üstelik bir de hemen hemen her yemeğe salçasını koyarız.Peki biz Türk lerin mutfağın da bu denli önemli olan domatesin diyeti ile oldukça hızlı zayıflayabileceğinizi de biliyor muydunuz? Nasıl mı? İşte aynen böyle, buyrun



Sabah uyandığınızda hemen 1 bardak suya 3 çorba kaşığı limon suyu ekleyip için



Bir saat sonra 1 bardak domates suyu



Bir saat sonra 1 tane haşlanmış patates



Bir saat sonra yarım bardak domates suyu, 4 adet kiraz



Bir saat sonra 1 dilim karpuz



Bir saat sonra 1 bardak domates suyu





Bir saat sonra 1 tas sarmısaklı (az tuzlu olmasına özen gösterin) cacık



Bir saat sonra bir bardak domates suyu



Bir saat sonra bir bardak suya 4 çorba kaşığı limon suyu ekleyip için



Bir saat sonra bir haşlanmış patates



Bir saat sonra 18 tane kiraz



Bir saat sonra 1 küçük kase light yoğurt



Bir saat sonra 1 dilim karpuz ve 30 gr. tuzsuz beyaz peynir



Not: Her saat arasında gelişigüzel bir şekilde az yağlı herhangi bir zeytinyağlı sebze yemeği veya bol sirkeli salata da yenebilir.



İştahımı Nasıl Bastırabilirim





aşırı yemek yeme - çikolata bağımlılığı - iştah azlığı - iştahımı bastıramıyorum - Sakız çiğnemek yemek yemeyi azaltırmı









Görme alanına giren çikolatalı çörekleri savuşturmaya hazır mısın?



1- Sakız çiğnemek iştahı azaltır. Öğlen yemeğinden sonra bir, iki ve üç saat aralıklar halinde sakız çiğnemek iştahı azlatır.



2- Diyet uygulamakta başarılı, azimli ve iradeli insanların canı asla bir şey çekmez! Bu kesinlikle yanlıştır. Diyet sırasında yeme içme arzusuna yenik düşen ve sonra yoluna devam edenler, kilo kaybetme konusunda daha başarılı ve kararlı oluyor.



3- Her gün aynı tür şeyleri yemek iştahı artırıyor. Her gün aynı gıdalarla beslenmek baskıyı artırarak iştahlanmaya sebep oluyor.





4- Her gün aynı gıdaları tüketirsen, canın sürekeli bir şeyler çeker.



5- Çikolata bağımlılık yapar. Doğru. Journal of American Dietetic

Association a göre, çikolatanın biyolojik olarak bağımlılık yaratan bir gıda olup olmadığı kanıtlanmamış olsa da, en arzulanan tatlı olduğu kesin.



İştahımı bastıramıyorum



6- Canın bir şey çekiyorsa, dikkatini başka yöne vermelisin.Bu da yanlış. Başka bir şeye bakman ya da koklaman daha etkili olur. Finders Üniversitesi nde yapılan bir araştırmaya göre, görsel ve duyusal etkenler daha fazla işe yarıyor.



7- Kadınların daha fazla canı bişey çekiyor.İşte bu doğru. Özellikle de konu abur cubur olunca. Illinois Üniversitesi nde yapılan bir araştırmada, kadınların kurabiye, şekerleme gibi tatlı yiyeceklere, erkeklere göre daha meraklı olduğu ortaya çıktı.



İştah Azaltmanın Yolları





iştah kesen bitkiler - iştah nasık kesilir - bitkisel iştah azaltma yolları





Sağlıklı kilo vermek isteyenler, iştah azaltan ve yağ yakımını hızlandıran bu bitkileri tercih ediyorlar...



At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.



Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, Şmlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.



Adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.



Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.



Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.



Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.



Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.



Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır.



Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.



Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir.

48 saatte 5 kilo Zayıflayın





48 saatte Zayıflayın - Zayıflamanın Yolları - Hızlı Kilo NASIL vERİLİR - 2 Günde 5 Kilo Verin











Tatil zamanı geldi. Kilolarınızdan şikayetçiyseniz bu diyet tam size göre...

Yaz geldi. Tatil için bavullar hazır fakat vücudumuz da hazır mı acaba? Eğer vücudunuz yaz tatiline hazır değilse işte size ilaç gibi gelecek sadece 48 saatlik bir diyet.



İşte programınız;



1. gün

7.30 Uykudan uyandıktan sonra ilk iş olarak bir bardak, içine limon ve bir parça zencefil karıştırılmış sıcak su. Bunun amacı metabolizmayı güçlü tutmak.



8.00 Yürüyüşe çıkmak için iyi bir zaman ! Egzersiz yapmak için en ideal zaman kahvaltı öncesidir çünkü vücut zaten uykudan yeni kalktığı için yağları yakmak için müsait durumdadır.



9.15 Bol bol su için. Vücuttaki kafeini suyla atarak vücudunuzu tazeleyebilirsiniz, bu da selülit oluşumunu engeller.



9.30 Kahvaltı için aşağıdaki muz karışımını için:

150ml az yağlı süt, 200 gram diet yoğurt ve bir orta boy muz.

Sütü, yoğurdu ve muzu blenderda karıştırarak uzun bir bardakta için. Muzun içindeki doğal şeker size yarım saat içersinde gün boyu yetecek bir enerji sağlayacaktır.



11.00 Çıkın ve bir kez daha yürüyüşün tadını çıkarın ! Günde 10.000 adım yürümek size tam 500 kalori kaybettirebilir.



13.00 Öğle yemeği için bir sandviç yeterli. Ama sadece sandviç deyip geçmeyin çünkü oldukça doyurucu!

Ton balığı, domates, biraz soğan ve karabiber, büyük bir parça göbek salata ve salatalık.



15.00 Yine egzersiz zamanı ! yarım saat ile 1 saat arası bisiklete binebilirsiniz ve ya kısa zamanlı bir koşu da işinizi görür. Bu sıcaklarda dışarı çıkmak istemiyorsanız 1-1.30 saatlik bir öğle uykusunun kimseye zararı olmaz.



16.15 Eğer diyet programınıza uyduysanız bu saate kadar acıkmamış olmanız gerekir. Ama oldu da acıktınız.. O zaman bu saatte içilecek bir bardak limonata ya da yenecek bir elma sizi tok tutabilir. Portakal, limon, üzüm gibi meyveler kan kolestrolünü düşürdüğü için tercih sebebi olabilir.



18.30 Akşam yemeği zamanı ! Hafif bir akşam yemeği sizi bekliyor ama yine oldukça doyurucu olacak.



Somon Salatası

2 parça kızarmış somon balığı, 1 orta boy rezene, ufak bir limon, bir miktar zeytinyağı, 1 baş sarımsak, 1 küçük yeşil biber, 300 gram taze patates, 3 dilim taze soğan ve karabiber



20.00 Dans edin. İster evde arkadaşlarınızla ister dışarıda bir diskoda 1 saat dans etmekle tam 200 kaloriye kadar yakabilirsiniz.



22.30 Uyku vakti geldi. Araştırmalar gösteriyor kiher gece 6 saatten az uyuyan insanların iştahı %15 daha fazla oluyor !





2. gün

8.00 Kulaklıklarınızı takın ve sabah yürüyüşünüze başlayın. 1 saatlik yürüyüş size 400 kalori kaybettirir.



9.00 Kahvaltı zamanı. Güne başlarken yenen güzel bir meyve salatası her zaman iyi bir seçimdir.



10.15 Aerobic zamanı. Belki de liseden beri yapmadığınız esneme hareketlerini hatırlama zamanı !. Omuzlarınızı, bacaklarınızı ve göğsünüzü çalıştırın



11.00 Yine çabuk bir kalori yakma yöntemi ! Başınızın üzerinde sizi yukarı doğru çeken bir balon olduğunu farzedin. Kollarınızı kaldırabildiğiniz kadar kaldırın ve vücudunuzu gerin.



12.30 Beyaz peynir ve siyah zeytinlerle donatılmış, yeşil biber, karabiber, bir miktar patates ve zeytinyağıyla süslenmiş lezzetli salatanızı yemenin zamanıdır.

14.30 Küçük ev işleri yaparak zayıflayın ! Mesela yerleri paspaslayın, elektrikli süpürgeyle temizlik yapın ve kendinizi giysileri ütülemeye verin ! 50 dakikalık ütü yapmak size 100 kalori kaybettirebiliyor !



16.15 Bir bardak yeşil çay için.



19.30 Programın son safhasına geldiniz ! Şimdi yapmanız gereken sadece kendinize güzel bir spagetti pişirmek. Fakat onun da bir açıklaması var tabi. Acılı yemekler ağzınızdaki sinir uçlarını uyararak metabolizmanızı hızlandırıyor.



Bu diyet aynen uygulandığı zaman 2 günde tam 5 kilo kaybetmenizi sağlayabiliyor!

Diyet Hakkında Bilmediklerimiz





Diyet reçetesi - Tek yönlü beslenerek zayıflama - Zayıflamanın yoları - Şişmanlıktan kutulma





Diyet hakkında bildikleriniz ne kadar doğru?



Diyet reçetesi kaç günde sonuç verir? Hamileler diyet yapabilir mi? Aç karnına içilen greyfurt suyu zayıflatır mı? Hızlı yemek yeme alışkanlığı kilo aldırır mı? Bu ve buna benzer diyetle ilgili soruların yanıtlarını Diyetisyen Muazzez Garibağaoğlu verdi.



Diyet reçetelerini herkes uygulayabilir mi? Zayıflama programları kişiye özel olmalıdır. Yaşa, cinsiyete, kiloya ve aktiviteye göre uygulanacak diyetler farklıdır. Örneğin gelişme çağındaki bir kişi ile 50 yaşındaki bir kişinin, ev kadını ile çalışan kadının kalori gereksinimi aynı değildir. Bu nedenle bir kişinin uygulayıp olumlu sonuç aldığı beslenme reçetesini başkası uygulamamalıdır. Ancak toplumumuzda diyet reçeteleri elden ele dolaşıyor. Doktora sormadan bu reçeteleri uygulayanlarda bir takım rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor.





Tek yönlü beslenmenin vücuda zararı var mı ? Kişinin günlük beslenmesinde vitaminlere, kalsiyuma, demire, magnezyuma, tuza, yağa ve çeşitli minerallere gereksinimi vardır. Tek yönlü beslenme ile bunlar karşılanmaz. Tek yönlü beslenme rejimlerinde kişi hızla zayıflar. Çünkü bu tür diyetlere açlık diyeti denir. Tek yönlü beslenmede kişi yağ dokularından çok kendi adale dokularını kaybeder. Uzun süre tek yönlü beslenenlerde vitamin eksikliği, kansızlık, halsizlik ve saç dökülmesi görülür. Günlük diyette yüzde 50-60 oranında karbonhidrat, yüzde 30 oranında da yağ bulunmalıdır. Protein miktarı ise az olmalıdır.



Uygulanan diyet birkaç günde sonuç verir mi? Diyet yapan kişiler ilk 10 gün sonunda istediği kiloyu vermeyince hemen perhizi bozarlar. Oysa diyetin uygulandığı, ilk 10 günde verilen kilonun yüzde 75 i yağ dokuları altına sıkışmış sudur. Ancak ilk 10 günden sonra gerçek zayıflama hızı ortaya çıkar. Ve kişi yaptığı diyetle yağ dokularını yakmaya başlar. Bir diyet reçetesi normalde en az bir ay uygulanmalıdır.



Diyet yaparken ekmekten uzak mı durulmalıdır? Diyet sırasında ekmek veya onun yerine pilav, makarna, patates gibi gıdalardan da belirli miktarda alınması gerekir. Ama kilo yaptığı gerekçesiyle hep ekmekten uzak durulur. Oysa kişi aktivitesine, kilosuna, boyuna göre belirli miktarda ekmek, makarna ya da pilav yemelidir. Aslında diyet reçetelerine uzak durulacak olan besinler ise şeker ve şekerli gıdalardır.



Diyet yaparken vitamin hapı alınmalı mı? Zayıflamak için sağlıklı bir diyet reçetesini uygulayan kişinin ayrıca vitamin hapı almasına gerek yok. Zaten diyet reçeteleri meyve ve sebze ağırlıklıdır. Bunların yanında belirli miktarda et, süt, peynir, yumurta gibi hayvansal gıdalar da alınmalıdır. Öğle ve akşam öğünlerinde salataya yer verilmelidir. Bu salata; tavuk, peynir veya balık katkılı olmalıdır. Yanında bir dilim ekmek veya biraz pilav ya da makarna yenilmelidir.



Zayıflamayı düşünen tuzdan uzak mı durmalıdır? Diyet reçetelerinde tuz sınırlaması yapılmaz. Tuzun su tuttuğu düşüncesi doğru değildir. Ancak kişi böbrek veya yüksek tansiyon hastasıysa tuz sınırlaması yapılır. Çünkü tuzu sınırlamak asit-baz dengesinin bozulmasına neden olur. Bu dengeyi; tuz, su, potasyum ve mineraller sağlar.



Hamileler doktor kontrolünde diyet yapabilir mi? Diyetisyeninin ve doktorunun önerisini bilinçli bir şekilde uygulayan her hamile kadın diyet yapabilir. Tabii bu diyet reçetesi hamile kadın ile bebeğinin günlük gereksinimine göre düzenlenmelidir.



Aç karnına içilen greyfurt veya limon suyu zayıflamayı hızlandırır mı? Zayıflamak isteyenlerin yaptığı yanlışlardan biri de sabahları aç karnına greyfurt veya limon suyu içmek oluyor. Bu sayede vücutlarındaki yağın daha çabuk eriyeceğini zannederler. Bunun bilimsel olmadığını evinizde yapacağınız bir deneyle anlayabilirsiniz. Bir parça yağın üzerine limon sıkın. Herhangi bir değişiklik olmadığını görürsünüz. Greyfurt ve limon suyunun vücudunuzdaki yağlar üzerine ektisi de böyledir. Kaldı ki greyfurt, portakal ve limon asitlidir. Aç karnına içildiğinde mideye zarar verebilir. Hele mide hastaları için kanamaya bile neden olabilir. Ayrıca bunların kalorisi de vardır.



Aç karnına su içmek zayıflamayı hızlandırır mı? Zayıflama reçetelerini uygularken içilen suyun ne avantajı nede dezavantajı vardır. Vücudun gereksinimi olan su miktarı günlük 1,5-2 litredir. Bunun da mutlaka su ile alınması gerekmez. Çorba, ayran veya kalori değeri düşük sıvılarda içebilirsiniz. Su vücudun elektrolit dengesini sağladığından sıvı alımını azaltmamalısınız.



Diyette sabah kahvaltısının önemi var mı? Özellikle ev kadınları zayıflamaya çalışırken sabah kahvaltısını yapmıyorlar. Fazla uyuyup geç kalkarak öğlen yemekleriyle ile işe başlıyorlar. Diyet sırasında kahvaltının önemi çok büyüktür. Her şeyden önce düzenli ama sık yenilmelidir. Güne sabah kahvaltısıyla başlanmalı 3 ana öğün, 3 de ara öğün olmalıdır. Ne kadar sık yemek yenilirse, mide ve bağırsak sisteminin çalışması da o kadar hızlanır. Bu da kilo kaybını kolaylaştırır.



Diyet sırasında egzersiz de yapılmalı mı? Kişi diyet sırasında takviye olarak egzersiz de yaparsa daha kolay kilo verir. Ama burada önemli konu ; diyet bitince egzersizin de bitirilmemesidir. Bu durumda vücut yine yağ yapmaya başlar. Yani eğer egzersizi sürekli yapacaksanız diyetinizle birlikte de yapın. Diyetten sonra bırakacaksanız hiç egzersize başlamayın.



Aç karnına yürüyüş kolay kilo vermeyi mi sağlar? Yürüyüşü ister aç, ister tok karnına yapın kilo kaybında bir farklılık yaratmaz. Çünkü önemli olan bir saatlik düzenli ve tempolu yürüyüştür. Böyle bir yürüyüşte 300-400 kalori harcanır.



Hızlı yemek yeme alışkanlığı kilo aldırır mı? Diyet reçetelerinde her öğünde yenilecek yemekler, miktarları, kalorileri bellidir. Bu ister küçük,ister büyük tabakta ister hızlı ister yavaş yenilsin fark etmez. Hızlı yemek yeme alışkanlığı olan kişi, doyduğunun farkına varmadan yemeğe devam ediyorsa, sorun buradadır. Bu kişiler dikkatli olmalıdır. Masaya oturmadan önce yiyecekleri miktarı tabaklarına koymalı ve yemek bitince de masadan kalkmalıdır. Gece yemeği kesinlikle yatmadan 3 saat önce sona ermelidir. Çünkü yemek yenildikten hemen sonra yatıldığında yenilen yemeğin kalorisi harcanmaz ve vücutta kilo olarak kalır.



Yemek aralarında atıştırmak zararlı mıdır? Yemek aralarında atıştırmaktan kaçınanlar var. Aslında atıştırılan şeyin özelliği önemlidir. Örneğin yemek aralarında yenilecek bir parça salatalık, marul veya havuç, mide- bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bu da sindirimin devamlılığını sağlar



Çıtırdayarak Zayıflayın



BodySlim İle Zayıflama - Lerzan Mutlu Zayıflama Formülü - Çıtırdayarak Zayıflama Tekonolojisi - Lerzan Mutlu Zayıflama Sırları







BodySlim 2 farklı kür ile cildinizi bebeksi bir yumuşaklığa kavuşturun!





İngiliz bilim adamlarının geliştirdiği son teknolojinin yeniliklerinden biri olan BodySlim, selülitlerin giderilmesinde ve hızlı bir biçimde bir biçimde bedensel incelmede harikalar yaratıyor.



Dünyada ilk kez kullanılan içerik etkisiyle benzersiz teknolojiye sahip çok özel bir üründür.



Etkisi: Body Slim Crackle teknolojisi; Soğuk ve BSuz başınç etkisiyle vücuda temas ederek, basıncın düşmesi ve derinin altındakı yağlara etki etmesiyle çalışmaya başlıyor. Ve etki ettiği saniye itibariyle yağlarla savaşmaya başlıyor. BodySlim Crackle teknolojisi ile normal masajla uygulanabilenden daha fazla titreşim elde edilerek etken maddelerin çok daha derine çok daha kısa sürede ulaştırılması sağlanır. Bu şekilde etken maddeler normalde deride ulaşabileceği derinlikten çok daha derine etki edecektir.

İçeriği: Paket içeriği Slim Crackle Foam ve Slimming Soap (BodySlim Köpük ve Sabunu)



BodySlim Crackle Foam Kullanımı:

Kullanmadan önce açıklamaları ve uyarıları okuyun. Şişeyi iyice çalkalayınız ve uygularken dik tutunuz. Elinize az bir miktar köpük alın ve cilde uygulayın. En iyi sonucu alabilmek için sabah ve gece kullanın.

Slimming Soap Kullanımı:

Slimming Soap'u karın, basenler bacak içleri, kol ve bacaklar gibi yağ birikimi olan bölgeye eşit şekilde uygulayınız. Beş ila on dakika arası hafifçe masaj yapınız ve sonra sabun köpüğünü durulamadan önce iki dakaika daha bekletin. En iyi sonucu alabilmek için, daha uzun süre masaj yapın.



Uyarı: Hamile bayanların kullanması önerilmez. Ürün bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjisi olanlar kullanmaz. Güneş ışığından koruyarak oda sıcaklığında muhafaza ediniz.



Yan etkisi: Herhangi bir alerjik reaksiyonda kullanımı bırakınız.

Nar Kabuğu İle Zayıflama





Nar Suyunun Faydaları - Nar Suyu zayıflatırmı - Nar Kabuğu Yararları









Nar gerek meyvesi gerekse nardan elde edilen nar suyu içeceği ile kilo vermek için sağlığa faydaları açısından son derece yararlı bir besin maddesidir. Nar her ne kadar sonbahar ve kış meyvesi olarak bilinse de yazın da serinlemek için nar suyu olarak içilebilmekte ve hem zayıflatan hem de serinleten bir içecek olarak dikkat çekmektedir.



Narın sağlığa faydaları bakımından bu derece etkili olmasının en önemli nedeni ise doğal antibiyotik etkisi oluşturması ve içerdiği antioksidanlar ile hem bağışıklık sistemini güçlendirmesi hem de cilt ve organları gençleştirici vazife görmesidir. Nar meyvesi ve narsuyu aynı zamanda kalbi ve damarları koruyor, damar tıkanıklığına bitkisel çözüm sunuyor, cilt kanseri, göğüs kanseri ve prostat kanseri gibi değişik kanser türlerinin gelişimine ve ortaya çıkmasına engel oluyor. Kan şekerine ve Kolesterole kesin çözüm arayanlara da uzmanlar nar suyu içmelerini öneriyorlar.

nar suyu kabuğu nar meyvesi



nar suyu kabuğu nar meyvesi



Nar suyunun en belirgin özelliği doğadaki en yüksek yoğunlukta antioksidan madde içeriğine sahip olmasıdır. Bir bardak nar suyu içerisinde 10 bardak yeşil çay ve 4 bardak kızılcık suyu ile eşdeğer oranda antioksidan bitkisel enzimler bulunmaktadır. Bu antioksidanlar özellikle sigara içenler, obezite ve kolesterol, şeker hastalığı gibi şikayetleri olanlar açısından damar tıkanıklığına kesin tedavi seçeneği sunuyor. Uzun süre (3-5 yıl) düzenli olarak nar suyu tüketen kişilerde söz konusu kalp, damar hastalıklarının görülme riski % 80 oranında düşmektedir. Bunun nedeni ise Nar ve narsuyu içerisinde bulunan ACE isimli antioksidan maddedir. ACE enzimi ile birlikte Nar da bulunan diğer enzimler aynı zamanda damar sertliği ihtimalini de en aza düşürüyor. Nar suyu diğer meyve suları gibi besleyici ve tedavi edici özelliğinde hiç bir eksilme olmadan tüketime sunulabiliyor. Bunun nedeni ise nar meyvesinin diğer meyveler gibi posasının çıkma ihtimalinin olmamasıdır. Nar suyu üretimi aşamasında nar çekirdeği de nar suyu içerisine % 95 oranında karışıyor.



Nar suyunun cilde faydaları da ele alınması gereken bir diğer husustur. Cilt lekeleri, ciltte gevşemeler ve sünmeler, cilt kırışıkları ve ciltte oluşan egzama, kurdeşen yaraları için nar suyu tedavi edici etki yapıyor.



Nar suyu yanında narın kabuğu da şifa dağıtıyor. Yani diyebiliriz ki en az narın içi kadar dış kabuğu da bitkisel tedavi amacıyla kullanılabilmektedir. Nar kabuğu alkaloit, tanen ve glikozitler adı verilen ve ishal, bağırsak kurtları gibi değişik mide bağırsak hastalıkları için bitkisel tedavi çözümleri sunan etkili doğal maddeler içermektedir. Nar kabuğunun faydaları arasında antibakteriyel (bakteri öldürücü) ve antiviral ( virüs öldürücü) ve de antifungal (mantar öldürücü) önemli bitkisel enzimler yer almaktadır. Ağız ve dudak çevresinde gelişen ağız mantarları, uçuk, AFT, dudak yaraları ve enfeksiyonları gibi bir çok rahatsızlık için nar kabuğu kürü kullanılabilmektedir. Nar kabuğu aynı zamanda cildi besleyen ve cilt gençleştiren çok kuvvetli antioksidan maddeler içerir. Cilt kanserine karşı da koruyucu etki gösteren nar kabuğu her yönüyle şifa dağıtır.



Nar Meyvesinin Faydaları Nelerdir



Nar meyvesi her şeyden önce kalp ve damar sağlığı dostu bir meyvedir. Narda bulunan antioksidanlar, damar tıkanıklıklarına ve kalp krizine neden olan serbest radikalleri yok ediyor. Serbest radikaller adı verilen damar içerisinde gezinen yağ kütleleri damar çeperlerine yapışarak zamanla damarı daraltıyor ve kanın geçmesini engelliyor. Damar tıkanıklığı kalpte ve beyinde çok sık görülebiliyor ve ölüme neden oluyor. İşte narda bulunan C ve E vitaminleri, glutatyon, lutein, N9Acetylcystein, keratonoidler, flavonoidler, koenzim Q910, alfa lipoik asit ve selenyum gibi maddeler vücutta antioksidan vazifesi görmektedir. Doğal olarak nardan elde edien nar suyu da bu doğadaki en ektili doğal antioksidanların hepsini içermektedir.



Narın Diğer Yararları:



Nar meyvesi Tansiyona iyi gelir ve tansiyona doğal çözüm sunar.



Kalp sağlığını koruyan meyveler arasındadır.



Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı olan direncini yükseltir



Kronik yorgunluğa iyi gelen yiyecekler arasında olup yorgunluk bitkisel tedavisi amacıyla kullanılır. Bedenimize enerji ve dinamizm kazandırır.



İdrar söktürücü içecekler arasındadır.



Vücuttan toksin atıcı bitkisel etkisi ile iyi bir detoks aracıdır. Detoks diyetlerinde bu nedenle nar meyvesinden bolca faydalanılır.



İmmün sistemi güçlü tutar ve hastalıklara karşı direnç sağlar.



Kolesterole ve kan şekerine doğal çözüm sunar.



Bağırsak parazitlerine ve mide bağırsak hastalıklarına doğal tedavi kürü dir.



İshale bitkisel çözüm sunar. Bebeklerde şiddetli ishalin vücudun direncini düşürmesine engel olur.



Cilt bakımı için kullanılır. Ciltteki pürüzlere ve cilt lekelerine kesin bitkisel çözüm sağlar.



Ciltte görülen yaralar ve cilt hastalıkları için iyileştirici bitkisel şifa kaynağıdır.



Nar Suyu Bebeklere Verilirmi



Bebeklere yaşını geçmeden konsantre nar suyu verilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak nar suyu konsantresi yerine taze sıkılmış nar suyu yarı yarıya su ile karıştırılarak verilebilir.



Nar Suyu Düşüğe Sebep Olurmu-Nar Suyu Hamilelikte Zararlı Mı



Nar suyunun hamilelik döneminde düşüğe neden olduğu söyleniyor ancak bunun bilimsel bir kanıtı olup olmadığını bilmiyoruz.



Nar Suyu Kaç Kalori

1 bardak (200 ml) nar suyunun kalorisi 180 kcal civarıdır



Nar Suyu Gaz Yaparmı



Nas suları 6 aylıktan küçük bebeklerde gaz yapabilir.

Güneş Işığı Zayıflatıyor





fazla kilolarınızdan kurtulmak için öneriler - kilo verme yöntemlri - kilo vermde güneşin faydaları









Fazla kilolarınızdan kurtulmak için diyete mi başladınız? O zaman bol bol güneş ışığına çıkın. Çünkü, son araştırmalar, insan vücudunun yağ yakma yönteminde en önemli etkenlerden birinin güneş ışığı olduğunu ortaya koyuyor.



İnsanların, kış aylarında neden kilolarını korumakta zorlandıkları da bu araştırma ile açıklığa kavuşmuş oldu. Bütün bunlar, insan vücudunda özellikle de kadınlarda bulunan ve kahverengi yağ olarak bilinen doku sayesinde oluyor.



Daha önceleri, insanın üşümesi halinde kahverengi yağın yandığı ve kaloriferler sayesinde insanlar daha az üşüdüğü için vücuttaki yağın daha az yakıldığı inanışı vardı. Ancak bu konudaki son araştırmalar, kahverengi yağın, bol güneş ışığında normalden daha yüksek oranda aktif hale geldiğini ortaya koydu.



Bir başka deyişle, diyet döneminde güneş ışğından bolca yararlanan kişiler, güneş ışığı almayan diğer kişilere oranla daha fazla ve çabuk kilo veriyor.

Zayıflamak Uğruna Canınızdan Olmayın

Zayıflamak - Zayıflama İlaçları Hakkında - Zayıflama Kapsüllerinin Yan Etkileri







Kilolar özellikle kadınların en büyük derdi. Birçok kadının bu dertten kurtulmak için doktorlardan sonra ikinci adresi ise alternatif tıp ve bitkisel ilaçlar oluyor.



Kilo problemiyle savaşanların son gözdesi ise Acı biber hapı olarak da bilinen Meksika biberi çekirdeği



Eczanelerde ya da aktarlar da bulunamayan bu hap, özellikle internetten alıcı buluyor ya da seyyar aktarlardan temin ediliyor.



Bu hapı tartışmaya açan ise geçtiğimiz hafta Antalya da 110 kilo ağırlığında 28 yaşındaki bir gencin zayıflama uğruna hayatını kaybetmesi oldu. Ancak bu örnek tek değil



Uzmanlar ise Sağlık Bakanlığı nın izni olmadan ve kaçak olarak satılan bu hapları kesinlikle tavsiye etmiyor.



Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi nden Profesör Doktor Ömür Demirezer, Obezite problemse mutlaka hekim kotrolünden geçmeli. Kendi kendine duydukları ile herhangi bir ilaç alıp, bunlara ilaç diyemiyorum, bu ürünleri kullanmak doğru değil dedi.



Acı biber hapı dünyada sadece Rusya ve Çin de resmi olarak satılıyor.



Ölüm saçan bu hapın, Türkiye de sahtelerinin de üretilmesi zayıflamak isteyenler için başka bir risk faktörü oluşturuyor.

Şişmanlıyor musunuz





Şişmanlık - Neden kilo alırız - Şişmanlık nasıl önlenir





Şişmanlıyor musunuz



Profesyonel bir sporcu değilseniz, gününüzün önemli bir bölümünü masa başında geçirme olasılığınız oldukça yüksektir. Ortalama bir Avrupalı haftada 40 saat çalışır ve bu zamanın çoğunu masa başında oturarak geçirir. Ne yazık ki, araştırmalar masaya bağımlı çalışan kişilerin çoğunlukla kilo artışı, kas güçsüzlüğü, sırt ağrısı ve stres artışından yakındığını göstermiştir.



En iyi niyetlerimize rağmen, hayatımızın geri kalanını egzersizle dengelememiz de çok güç olabilir. Ancak masa başında çalışan insanlar da günlük rutinleri içinde hareketsiz çalışmanın olumsuz etkilerini hafifletmeye yardımcı olacak sağlıklı alışkanlıklar edinmenin yollarını bulabilirler.



1. Kahveyi pas geçip, yürüyün.

Bir enerji desteğine ihtiyaç duyuyorsanız, kahve makinesinin önünde durmadan geçip yürümeye devam edin. 15 endash 20 dakikalık bir yürüyüş endash kafein ve şeker olmadan endash kendinizi daha uyanık hissetmenizi, kalbinizin daha hızlı kan pompalamasını ve stresinizi hafifletmenizi sağlayacaktır.



2. Atıştırmalardan uzak durun.

Bazı işyerlerinde cipsler ve çikolatalar gibi çeşitli atıştırmalıkları bulunduran makineler vardır. Bu sağlıksız gıdalara yönelmek yerine, yanınızda daha sağlıklı lezzetler bulundurmayı tercih edin. Bunun için meyveler, dilimlenmiş çiğ sebzeler, yoğurt, fındık ve az yağlı peynir idealdir.



3. Sağlıklı bir öğle yemeği yiyin.

Atıştırmaları es geçseniz de, ofiste gıdayla ilgili başka tuzaklar da bulunur. Bu suçlulardan bazıları büfeden alınan ya da işyerine ısmarlanan yiyeceklerdir ki bunlar oldukça yüksek kalorilidir. Özel kahveli içecekler de sağlam bir kalori bombardımanı oluşturabilir endash bazen tek birtanesi 400 kalori bile olabilir! Bu nedenle mümkünse evden sağlıklı öğle yemekleri getirmeye çalışın; bu hem porsiyonları kontrol etmenize yardımcı olur, hem de daha ucuzdur. Öğle yemeğini dışarıda yemeniz gerekirse, menüden salata gibi daha hafif bir seçeneği tercih edin. Sütlü şekerli kahvenizi yeşil çayla değiştirin ve gün boyunca bol miktarda su için.



4. Asansörün bozuk olduğunu varsayın.

Çok katlı bir binada çalışıyorsanız, mümkün olduğunca merdivenleri kullanın. 10 dakikalık bir merdiven çıkışı yaklaşık 50 kalori yakar, o halde patronunuzun katına çıkarken ya da alt kattaki fotokopi makinesine giderken asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih edin.



5. Otururken egzersiz yapın.

Önemli bir görüşmeyi beklerken masanıza mı bağlı kaldınız? Ayağa kalkamıyorsanız, kalkmayın, ama otururken birkaç egzersiz yapın. Şınav çekmeyi deneyin: koltuğunuzun kolçaklarını tutun ve kollarınız tamamen gerilene kadar itin. Neredeyse oturur hale gelene kadar vücudunuzu indirin sonra yeniden kendinizi itin. Masanızda bazı esneme hareketleri de yapabilirsiniz. Dik otururken ellerinizi sırtınızın altına yerleştirin. Sağ kulağınızı sağ omzunuza doğru eğin, sonra yavaşça sol kulağınızı sol omzunuza doğru eğin. Sonra midenizi içeri çekip sırtınızı dikleştirirken masanızın altına doğru bakın. Sonra tavana bakın. Bu ve bunun gibi esneme hareketleri bir iş günü boyunca sırtınızı korumanıza yardımcı olur.



6. İşe yürüyerek gidip gelin.

Mümkünse arabanızı evde bırakın ve işinize yürüyerek gidip gelin. Güne temiz havayla başlamanın ne kadar canlandırıcı olduğunu ya da güneşli bir havada eve giderken günün olaylarını düşünmenin ne kadar rahatlatıcı olduğunu gördüğünüzde şaşıracaksınız. Üstelik hem benzinden tasarruf eder, hem de önerilen günlük egzersizinizi yapmış olursunuz.



Bunlar, masa başı işinizin sağlığınıza ve kilonuza olumsuz etkilerini hafifletmenin yalnızca birkaç yolu. Ama çok daha fazlası olabilir Yaratıcı olun ve hareket etmenin ve sağlıklı kalmanın başka yollarını kendiniz bulun!

Yorgunluk Giderici Diyet





Yorgunluk Giderici Diyet Listesi - Diyet - Diyet Önerileri









Yüzyılımız insanının ortak dertlerinden biri de aşırı yorgunluk ve aşırı yorgunluktan kaynaklanan ciddi sağlık problemleri..! Fakat artık çağımızda sağlıklı olmak için doğal beslenme yöntemleri trendi yükseliyor Duyarsız kalmayın..!



AŞIRI YORGUNLUK

Aşırı ve devamlı yorgunluk artık günümüzde sık rastlanan bir problem. Uzmanlar halsizliği, insanın kendisini devamlı yorgun hissetmesi, sabah yataktan bitkin kalkması, günboyu hiç-birşey yapmasa bile kendinde güç bulamaması olarak açıklıyorlar. Halsizlik, aşın stres uzun süre yoğun tempoda çalışma, mevsim değişiklikleri ya da geçirilen bir hastalık sonrası oluşabilir. Böyle zamanlarda halsizliğinizi yenmek, normal enerjinize kavuşabilmek için aşağıda size önerdiğimiz diyeti uygulamanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.



Pazartesi



Kahvaltı

1 bardak limonlu çay

6 adet bisküvi



Öğleden Önce

1 dilim ananas



Öğle

1 tabak ton balıklı makarna

1 porsiyon ızgara balık

2 adet limon suyuna batırılmış havuç

4 adet kepekli kraker

2 adet armut



Öğleden Sonra

1 bardak nane çayı (1 çay kaşığı şeker ile tadandırılmış)



Akşam

1 porsiyon patlıcanlı pilav

1 porsiyon zeytinyağlı fasulye

1 porsiyon kızarmış patates

2 adet mevsim meyvası



Salı



Kahvaltı

1 köe2se sütlü mısır gevreği

1 dilim yağ ve marmelat sürülmüş kepek ekmeği



Öğleden Önce

1 bardak üzüm ya da portakal suyu



Öğle

1 tabak nuar

1 parça haşlanmış, sebzeli et

1 porsiyon limonlu yeşil salata

1 dilim ekmek

1 adet fırınlanmış elma



Öğleden Sonra

1 adet domates



Akşam

1 porsiyon domatesli makarna

1/2 porsiyon nuar

1 tabak yeşil salata

1 dilim ekmek

1 adet greyfurt



Çarşamba



Kahvaltı

1 bardak limonlu çay

3 adet bisküvi (bal kullanarak tadlandırabilirsiniz)



Öğleden Önce

1 adet elma



Öğle

1 porsiyon sebzeli pilav

1 porsiyon taze roka

1 adet rendelenmiş havuç

4 adet grisini

1 dilim ananas

Öğleden Sonra

1 bardak domates suyu



Akşam

1 porsiyon salata (marul, domates, biber, tavuk göğsü, siyah veya yeşil zeytin, dereotu ile hazırlanmış) 1 dilim ekmek

1 porsiyon kremalı dondurma



Perşembe



Kahvaltı

1 köe2se meyvalı yoğurt

6 adet kuru bisküvi (yağ ve yumurta kullanılmadan yapılmış)

1 fincan kafeinsiz kahve



Öğleden Önce

1 adet muz



Öğle

1 porsiyon makarna

1 dilim beyaz peynir

1 porsiyon haşlanmış fasülye

1 dilim ekmek

1 adet mevsim meyvası



Öğleden Sonra

1 porsiyon vanilyalı puding



Akşam

1 tabak sebze çorbası

1 tabak ızgara balık

1 porsiyon zeytinyağlı lahana

1 dilim kepek ekmeği



Cuma



Kahvaltı

1 bardak süt

1 dilim turta



Öğleden önce

1 adet mevsim meyvası



Öğle

1 porsiyon domatesli makarna

1 porsiyon ızgara biftek

1 tabak limonlu yeşil salata

2 adet kepek ekmeği

Öğleden Sonra

1 adet mevsim meyvası



Akşam

1 porsiyon ızgara ciğer.

1 tabak marul

1 dilim ekmek

1 bardak beyaz şarap

1 porsiyon limonlu dondurma



Cumartesi



Kahvaltı

1 bardak süt

6 adet bisküvi

Öğleden Önce

1 adet elma



Öğle

1 porsiyon ızgara et

1 porsiyon rendelenmiş havuç (limonsuyu eklenebilir)

2 adet kraker

1 adet greyfurt



Öğleden Sonra

2 adet mevsim meyvası



Akşam

1 tabak sebzeli pilav

1 porsiyon kızarmış patates

1 dilim kaşar peynir

1 adet fırınlanmış elma



Pazar



Kahvaltı

1 bardak kafeinsiz kahve

1 köe2se vanilyalı puding

Öğleden Önce

2 adet mevsim meyvası



Öğle

1 porsiyon kıymalı makarna

1 porsiyon nuar

1 bardak beyaz şarap



Öğleden Sonra

1 porsiyon meyva püresi



Akşam

1 tabak kabaklı pilav

2 adet midye dolma

1 porsiyon haşlanmış ıspanak

1 dilim çavdar ekmeği

1 adet mevsim meyvası



Aklanızda bulunsun







Aklınızda Bulunsun



Sıcaktan çok bunaldığınızda ve kendinizi bayılacak gibi hissettiğinizde, ayak ve kol bileklerinize sürekli soğuk su ile masaj yapın. Sizi rahatlatacaktır.

Kendinizi çok yorgun hissettiğinizde içebileceğiniz, size enerji verecek bir içeçek: 1 bardağın yarısını koyu çay ile diğer yarısını portakal suyu ile doldurun, üzerine 1 çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı bira ekleyin.

Halsizliğinizi yenmek için hergün 15 dakika tempolu şekilde yürüyüşler yapın.

Hergün düzenli olarak günde 10 dakika süre ile alacağınız ılık, tuzlu su banyosu yorgunluğunuz için ideal bir ilaç olacaktır.

Eğer halsizliğiniz, aşırı yorgunluğunuz 1 aydan daha fazla sürer ise mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Bitkinliğiniz düşük tansiyon ya da şeker hastalığının habercisi olabilir.



Göbekten Kurtulmak İçin Yoğurt Tüketin

göbek nasıl erir - göbekten kurtulmanın yolları - göbek eritmek için diyet yoğurt - göbek eriten öneriler - göbek sorunu için öneriler - göbekten kurtulmak için öneriler

Bayanların özellikle göbek şikayetlerini az çok biliriz.Yediklerimiz içtiklerimiz en çabuk karın ve bel bölgesinde bizlere kilo olarak geri döner.Bunun için türlü diyetler ve egzersizler bile yaparız.



Göbeğini hızla eritmek isteyenler, bol bol yağsız yoğurt yesin! ABD de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.



Tennessee Üniversitesi ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti.



Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt diye konuştu.



Bu arada Japonya da yapılan araştırmalar da, yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80 inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldı.





alıntı

Ender Saraç Göbek Eriten Diyet





ender saraç diyet önerileri - göbek eriten diyet - göbekten kurtulmak için - göbekten kurtulmanın yolları - göbekten nasıl kurtulurum - zayıflama önerileri

Vücudun genelde göbek çevresi diğer bölgelere göre daha çabuk yağlanır ve kilo aldığınızı meydana çıkarır.Orantısız bir şekilde görünen bu sıkıcı durum Ender Saraçın tavsiye etmiş olduğu göbek eriten diyet önerileriyle canınızı sıkmaktan kurtarıp dümdüz bir karına sahip olmanızı sağlayacaktır.



Kilonuz normal olabilir fakat vücudunuzun belli bölgelerinde birikmiş olan ve orantısız görünen fazlalıklar bazen canınızı sıkar. Kimi zaman basen bölgelerinde, kimi zaman kalçanız da ya da çoğunlukla göbeğinizde. İşte özellikle doğum sonrası göbek oluşması pek çok kadının ortak sorunudur.



İlla kadın olmanız gerekmiyor. Günümüzde fastfood yemek alışkanlığı, fazla karbonhidrat tüketimi, masa başı işler ve hareketsizlik gibi nedenlerle göbeklenme artış gösteriyor. Göbek sorunu özellikle gelişmiş toplumların başına bela olacak gibi görünüyor. İnternet başında fazla oturmak ve bu saatleri abur cuburla atıştırarak geçirmek de yine küçük yaşlardan itibaren göbek oluşmasına zemin hazırlıyor.



Ender Saraç adı bu noktada karşımıza çıkıyor. Doktor Ender Saraç göbek sorunu olanlara 3-4 hafta gibi kısa bir sürede çare olabilecek bir diyet ve egzersiz programı hazırladı.Bu diyet programına uyarak belirtilen egzersizleri düzenli olarak uyguladığınız taktirde 3 hafta gibi kısa bir süreçte göbek sorununuzdan kurtulabiliyorsunuz.



Kendinize inanın. Diyetten ve egzersizden korkmayın ve 20 günden sonra müthiş değişimi görerek başarınızın keyfini yaşayın.



İşte başlıyoruz :



Her gün düzenli olarak mekik çekmelisiniz.Yere uzanın. Dizlerinizi karnınıza çekin ve başlayın.Daha sonra sopa ile egzersize geçin.Bu harekette de bir sopayı ense kökünüze alıp iki elinizi geçirin. Yere sağlam basarak hızlıca sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri tekrarlayın. Bu hareket yan karın kaslarınızı çalıştıracak ve eritecek. Sonrasında bir taraftaki kolunuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizinize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yaklaştırmaya çalışın. Dayanabildiğiniz kadar tekrarlayın. Bu hareket de yine karın çalıştırıyor ve göbek yağlarınızın erime süresini hızlandırıyor.



Göbek Eriten Diyet Ender Saraç Diyetine gelince. Haftanın tek günleri aşağıdaki diyet listesini uygulamalısınız.



Sabah uyanınca: 1 bardak ılık limonlu su ( 10 damla limon).



Sabah sporu: 35 endash 40 dakika tempolu yürüyüş yapın.



Kahvaltı: 1 adet kabuklu yeşil veya kırmızı elma, 1 adet şeftali



Ara: 2kibrit kutusu büyüklüğünde az yağlı beyaz peynir yiyebilirsiniz.



Öğle: 1 porsiyon az yağlı ızgara tavuk (derisiz), bol rokalı yeşil salata (bol limonlu ).



Ara (saat 15.00): 3-4 yulaflı veya kepekli bisküvi.



Ara (saat 17.30): 1 adet yeşil veya kırmızı elma.



Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı taze fasulye (az yağlı), 1 dilim kepekli ekmek,bol rokalı yeşillik salatası.



Gece: 1 bardak şekersiz ballı tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay karışımlı bitki çayı için.





alıntı

Maydanoz Sapı İle Zayıflama

maydonozla kilo verme - maydanoz suyu ile zayıflama - maydonoz suyunun faydaları - hangi bitki neye iyi gelir



Yaşadığımız sağlık sorunlarının ve kilo vermemizin ilacı doğada saklı. Maydonoz sapı çayı ile fazla kilolarınızdan kurtulabilir hem de böbreklerinizde ya da idrar yollarınızdaki sorunlardan kurtulabilirsiniz. Tıbbi Bitkiler Uzmanından, mucize bitkilerin kullanım şekli ve zayıflamanız için altın anahtarlar.;



Zayıflamak için maydanoz sapları

Boğaz ağrısına karşı Hatmi, Ebegümeci ve Adaçayı

Soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttıran Kekik yağı

Kışın vücut direncinizi artırmak için kuşburnu ve ekinazya,

Uyumakta zorluk çekenler için kediotu

Böbrek taşını engellemek için bol su ile birlikte kırkkilitotu ve maydanoz sapları

Kabızlığa karşı Keten Tohumu ve Sinameki

Mide hastalıklarında mide tahriş olmuşsa Keten tohumu

Strese bağlı mide ağrısı için Papatya çayı

Aşırı gaz durumunda Rezene ve Anason

İshale karşı bol su ve siyah demli çay

Cilt problemlerinde kuruluğu alması için zeytinyağı ve badem yağı

Saç dökülmesini engellemek için yulaf, fındık, ceviz ve üzüm



Bitki çaylarını evde hazırlarken doğru bitkiyi alıp almadığınıza özellikle dikkat etmeniz gerektiğini belirten Tıbbi Bitkiler Uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar bitkinin raf ömrünün 18 aydan fazla olmaması gerektiğini vurguluyor.

Kalori Hesabı Yapılmayan Karatay Diyeti

Karatay Diyeti Hakkında - Kalori Hesaplamadan Zayıflama - Karatay Diyeti İle Nasıl Zayıflanır - Türk Usulü Diyet



Prof. Dr. Canan Karatay'ın yarattığı yüzde yüz Türk usulü diyet yöntemleri, bugünlerde pek çok kişi tarafından uygulanıyor. Klasik diyet önerilerinin çoğunu çöpe atan Karatay Diyeti'nde; et, süt, balık, yumurta, tereyağı serbest! Kalori hesabı yok...



Canan Efendigil Karatay; ömrünün 50 yılını hekimlik mesleğine adamış, birçok ünlü isme hocalık yapmış, 'Karatay Diyeti' ile binlerce insanın hayatını değiştirmiş bir profesör... Karatay; Türk insanının sağlığı için hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği konulara, bilimsel gerçekler ışığında açıklık getiriyor. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları'nda Öğretim Üyesi olan Prof. Karatay, kilo vermenin ABC'sini öğretirken, yıllardır cevabı merak edilen 'zayıf kalmanın sırrını' da açıklıyor...



EN SAĞLIKLI ET PASTIRMA

Karatay Diyeti nasıl oluştu?

Ben 17 yıl yurt dışında kaldım. İngiltere, Güney Afrika, Amerika ve Anadolu'da olmak üzere 4 kıtada hekimlik yaptım. Türkiye'de elime aldığım diyet listelerinde "Sakın yumurta yemeyin!", "Kırmızı et yemeyin!", "Kuru yemişler yağlıdır, ellemeyin" dendiğini görünce; bunların sağlıklı olduğunu düşündüğüm için araştırmaya başladım. Üstelik dünyanın en sağlıklı meyvesi olan zeytin de yasaklanıyordu. Sonra düşündüm ki; Amerikan usulü kahvaltıda zeytin olmadığı için hiçbir diyet listesinde yer almıyordu. Merakım bu noktadan çıkmış oldu.



Siz birçok diyet balonunu söndürürken, aynı zamanda yıllardır yasaklanan birçok gıdayı da serbest bırakıyorsunuz. Bunlardan biri de tereyağlı ve pastırmalı yumurta... Hem pastırma, hem yumurta, hem de tereyağı bir arada sağlıklı mı?

İşlenmiş sucuk ve sosis yerine pastırma öneriyorum. Pastırma, işlenmemiş olduğu için en sağlıklı ettir. Tereyağında pastırmalı yumurta ile vücudun hem sağlıklı yağ, hem de protein ihtiyacı karşılanmış olur. "Yağların her türlüsü zararlıdır" açıklamaları ile sağlıklı yağlar da vücuda girmemeye başladı. Oysa bütün hücrelerimizin çevresi yağdan ibarettir. Beynimiz ve bütün sinir hücrelerimiz, omuriliğimizin tümü yüzde 80'i yağdır.





VÜCUT İÇİN YAĞ ÖNEMLİ

Sonuçta sağlık için yağ da gerekli değil mi?

Sağlıklı temel yağlar, vücut için çok önemlidir. George Bernard Shaw "Beynin yüzde 90'ı yağdır, bunu hiçbir diyet ve hiçbir ilaç yok edemez!" der. Hakikaten de biz ne yaparsak yapalım, beynimiz, bütün sinir hücrelerimiz ve omuriliğimiz hayatta kalabilmek ve işlevlerini yürütebilmek için her gün kendi yağ ve kolesterollerini üretiyorlar. Bu nedenle, 'Karatay Diyeti' kitabında da anlattığım gibi, ne yaparsak yapalım insan vücudu her gün kendi ihtiyacı olan 2 bin 500 miligram kolesterolü üretiyor. Şaka değil; bu bilimsel olarak biliniyor. Bu şekilde doğal olan bir madde nasıl zararlı olabilir ki?



TATLANDIRICI, SIVI YAĞ VE GAZLI İÇECEK YASAK!

Bal, reçel ve pekmez yok! Çünkü bu besinler hızla kan glükozuna dönüşür ve boş kalori verir.

Tatlılara, çaylara ve kahveye hiçbir şekilde tatlandırıcı eklenmeyecek. Yapay tatlandırıcılar karaciğer ve iç organ yağlanmasına neden oluyor ve şeker hastalığını başlatıyor.

Hiçbir şekilde diyet ve gazlı içecekler kullanılmayacak.

Yemekler ile ekmek, pirinç pilavı ve makarna yenmeyecek!

Mısırözü ve ayçiçeği gibi sıvı yağlar, kesinlikle pişirme ve kızartmalarda kullanılmayacak!

Sıvı yağlar, yüksek ısıda doğal özelliklerini kaybederek trans yağlara dönüşür. Trans yağlar ise insülin direncini başlatan en tehlikeli kıymasal maddelerdir. İnsan vücudu, doğal olmayan bu yağları tüketmeye programlanmamıştır!

Margarin haline dönüştürülen sıvı yağlarda da fazla miktarda trans yağ meydana gelir. Bu nedenle Karatay Diyeti'nde margarin de yasak.





KAN YAĞLARINI DÜZENE SOKMAK İÇİN TEREYAĞI

Tüketilen yiyeceğin doğal olmasına dikkat edilmelidir.

Sızma zeytinyağıyla pişirilen her türlü sebze yemeği yenebilir.

Yoğurt ve salatalara maydanoz, taze veya kuru nane, kekik, fesleğen gibi otlar eklenebilir.

Yemek ve salatalarda işlem görmemiş soğuk sıkım zeytinyağı kullanılabilir.

Yemeklerdeki tuz miktarı azaltılmalıdır. Rafine tuz yerine kristal kaya tuzu öğütülerek kullanılmadır.

Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutlaka doğal tereyağı ve esansiyel sıvı yağlar tüketilmelidir. Doğal balık yağı Omega 3 ve kolesterol, hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Her gün iki litre taze limonlu doğal kaynak suyu içilmelidir.

Her gün 40-50 dakika sık adımlarda yürüyüş yapılmalı. Evde 10 dakika ip atlanabilir. 30 dakika sevilen bir müzik dinlenebilir. Bir arkadaş, kardeş ya da eşiniz ile 10-20 dakika dans edilebilir.

Her gün 2-3 gram katkısız Omega 3 balık yağu tüketilmelidir.



YÜRÜYÜŞ YAPAMAYAN YATMADAN DANS ETSİN

'Karatay Diyeti'ni uygulayanlar ne kadar sürede sonuç alabilir?

Tek bedeni herkese giydiremiyoruz; herkes kendine özeldir. İlk haftada herkes farkı hissediyor. Daha sonra ortalama altı aya kadar sonuç alınabiliyor. Ancak önemli hastalığı olanlarda iki seneye kadar süren takipler de var. Bu yüzden sabretmek gerekiyor. Gençlerde çok hızlı sonuç alınabildiği gibi 60 yaş üstü menopozdaki hanımlarda daha yavaş yol alınıyor. Günde 5 kilometre yol yürüyen bir kişi çok hızlı hedefe ulaşabildiği gibi, günde 20 dakika yürüyen daha yavaş ilerliyor.





SEKİZDEN SONRA YEMEYİN

Bu diyetin şifresi nedir?

En önemli nokta; akşam sekizden sonra hiçbir şey yememek, bol su içmek ve hareket etmek... Hareket çok çok önemli! Bunun için herkesin bahane bulmadan harekete vakit ayırması gerekiyor. Ben özellikle işadamları, banka veya şirket yöneticilerine öğle tatilinde, dışarı çıkıp 15-20 dakika yürümelerini öneriyorum. Başlangıçta bu bile yeterli oluyor. Yatmadan önce bir saat dans edin... Artık kolbastı mı yaparsınız, vals mi, rock'n roll mu; orası size kalmış...



MEYVENİN FAZLASI KİLO ALDIRIYOR

Aşırı miktarda meyve ve meyve suyu tüketildiğinde de, vücudumuzun kan şekerinde aşırı miktarda yükselme görülür. Enerji olarak kullanılmadıkları için kan yağlarına dönüşür ve yağ olarak birikirler. Bu nedenle meyve, az miktarda tüketilmelidir.



GÖBEĞİ OLANLARIN KARACİĞERİ YAĞLI

Araba lastiği şekilde göbek yağlanması, karaciğer yağlanmasının ve insülinleptin direncinin önemli bir kanıtı ve belirtisidir. Göbeği olan herkesin önce karaciğeri yağlanır, daha sonra da göbek yağı artar. Kan yağlarının bozulması ve kan kolesterolünün yükselmesi de karaciğer yağlanmasının sonucudur.



TAHILLAR DEPOLANIR

Tahıllar, un ve nişastalı bütün gıdalar; tüketildikten hemen sonra kan şekerine dönüşürler. Bu tür besinler, daha sonra karaciğer yağı ve iç organ yağı olarak depo edilirler. İnsülin ve leptin direncini başlatır ve giderek artırırlar. Bu sebeple tüketilmemelidirler.



SUSAM DA İŞE YARIYOR

Keten tohumu, yemeklere azar azar eklenebilir. Susam da keten tohumu kadar faydalıdır ve onun yerine kullanılabilir. Keten tohumu ve balık yağı, kan yağlarını düzenler, kanı sulandırır, kilo almayı önler, hipertansiyon gelişmesini engeller.



Kilo Vermeyi Engelleyen Nedenler





kilo verememek - neden kilo veremezsiniz - kilo vermede başarısızlık nedenleri - kilo verme önerileri - metabolizma nasıl hızlandırılır

Kilo veremeyen kişilerde hormonlar dışında başka hangi nedenler araştırılmalıdır?



Neden Kilo Verilmez, Kilo verme çabası başarısızlıkla sonuçlanmışsa, bunun nedenlerini değerlendirmek gerekir. Kilo verememenin nedenleri genellikle şunlardır:



Fazla yemeye devam etmek,

Hareketi artırmamak,

Psikolojik olayların araya girmesi,

Ailede diğer kişilerin yardımcı olmaması ve sosyal baskılar,

Depresyon, tıkınırcasına yeme nöbetleri gibi yeme davranış bozukluklarının olması.

Yukarıda belirtilen durumlar varsa bunlara yönelik girişimlerde bulunmalı veya gereken tedavilere başvurulmalıdır.



Metabolizmayı hızlandırmak için neler yapılabilir?



Belirli bir yaştan sonra metabolizmamızda, yani alınan gıdaları yakma özelliğimizde bir yavaşlama olur. Alınan gıdalar yakılamadığından kilo alımı başlar. Menopoza giren kadınlarda ve 40 yaş üzeri erkeklerde metabolizma yavaşladığından göbekte yağ birikmeye başlar.



Genetik olarak metabolizmanız yavaş ise az yediğiniz halde kilo alırsınız. Metabolizmayı yavaşlatan tiroit yetmezliği, insülin yüksekliği gibi hormon bozuklukları varsa tedavi edilmesi gerekir. Yapısal olarak metabolizma yavaşlığı varsa o zaman bazı önlemlerin alınması faydalıdır. Metabolizmayı hızlandıracak ve kilo kaybını sağlayacak önlemler şunlar olabilir:



Yemeklerinizi akşam yerine daha çok sabah ve öğleyin yiyin,



Daha fazla hareketli olun ve her gün 30 dakika yürüyüş yapın,



Günde 3 defa ana öğün ve 3 defa ara öğün şeklinde yemek yiyin,



Şekerli ve unlu gıdaları azaltıp daha fazla protein alın,



Günde en az 2-2,5 litre su için ve özellikle yeşil çay tüketin.





alıntı

Nestle Nesfit ile Zayıflama





kilo verme - zayıflama - nestle nesfitle kilo verme





Televizyonda gördüğünüz nestle nestif 14 gün programını merak ediyorsanız, size programın sırrını açıklayalım. Nestle, Ramazanda aldığı kiloları vermekte zorlananlar ve formunu kaybedenler için 14 günlük bir diyet programı öneriyor. oldukça basit bu programda en büyük yardımcınız tabii ki Nestle Nesfit ürünleri.



Nestle Nesfit 14 Gün Programı ile Zayıflama



Sabah kahvaltısı için bir sınırlama mevcut. Öğle veya akşam yemeklerinden birini ise istediğinizi gibi, aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz. Diğer öğünü ise nesfit ile tamamlayacaksınız. Bkz: Nesfit karın eritme egzersizleri



Örnek bir gün programı:



Kahvaltı: Yarım yağlı veya yağsız süt içine atacağınız nesfit esas yiyeceğiniz. Nesfiti hazırlarken bir kaseye 5 kaşık Nesfit, yarım bardak yağsız süt ekleyebilirsiniz. Yanında bir meyve, bir çay yada kahve içebilirsiniz.



Öğle Yemeği: size kalmış. Ama 4 temel besin grubundan besinleri içeren bir menü tavsiye ediliyor. Yağsız veya az yağlı yoğurt, tam tahıllı ekmek, tam tahıllı makarna veya bulgur, ızgara et-tavuk veya balık, salata veya sebze çorbası ile et- tahıl- sebze ve süt ürünlerini tüketmiş olursunuz.



Akşam yemeği: Bir kase Nesfit ( yarım yağlı yada yağsız süt ile hazırlanmış), yanında sebze

Beşi Bir Yerde Çayı





diyet çayları - zayıflama çayı tarifi - beşi bir yerde çayı nasıl yapılır





Dr. Ender Saraç dan 5 i bir arada formülü ile 1 ayda 5 kilo vermeniz mümkün. Vücudunuzu toksinlerden arındırabileceğiniz doğal bir çay. Günlük 2-3 fincan içilmeli ve çayınızı hazırlarken bitki yapraklarını kaynatmaktan kaçınılmalı ve kaynamış olan suda yaprakların demlenmesi beklenmelidir.

Malzemeler:

1 şeker kaşığı Mate yaprağı

1 şeker kaşığı Biberiye

1 şeker kaşığı Kekik

1 şeker kaşığı Funda yaprağı

2 şeker kaşığı Yeşil çay

Hazırlanışı: 1 lt kaynamış olan su içerisine bitki yapraklarını ekleyin ve kaynamadan 25 dk demlenmesini bekleyin. Çayınızı süzerek isteğinize göre sıcak veya soğuk içebilirsiniz.

3 gün kullanımı ile etkisini hissedebilirsiniz.





Mate yaprağı ile iştahınızı kapatabilir, vücuttaki su atımına hız verebilirsiniz.



Yeşil çay ile sindirimi rahatlatabilir ve toksinlerden kurtulabilirsiniz.



Funda yaprağı, zayıflatması ve böbrek çalıştırma özelliği ile idrar söktürücüdür.



Biberiye, Yağları eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir bitkidir



Kekik, diğer bitkilere oranla daha sık kullanılmaktadır. Sindirimi kolaylaştırır vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor.

Beşi Bir Yerde Çayı için Gereken Malzemeler:



1'er tatlı kaşığı Mate yaprağı, Biberiye, Kekik ve Funda yaprağı



2 tatlı kaşığı Yeşil çay



Beşi Bir Yerde Çayı Yapılışı



1 litre kaynar suyun içine Yeşil çay, Mate yaprağı, Biberiye, Kekik ve Funda yaprağını koyalım. 20 dakika kadar demlenmesi lazım. dikkat edilmesi gereken şey, kaynatılmaması gerekiyor. 20 dakika demledikten sonra süzün. İster sıcak olarak ister soğuk olarak içebilirsiniz. Tadı uygun gelmediyse çayın içine biraz limon sıkabilirsiniz.

Dukan Diyetiyle İlgili Bilmedikleriniz

Fazla kilolar sorun haline gelince bizim için uygun mu değil mi diye düşünmeden tüm zayıflama yöntemlerini uyguluyoruz



Fazla kilolar sorun haline gelince bizim için uygun mu değil mi diye düşünmeden tüm zayıflama yöntemlerini uyguluyoruz. Dukan Diyeti ise herkesin uygulayabileceği ve sonuç alabileceği standartlarda. Fransız Doktor Pierre Dukanın geliştirdiği ve kitabını yazdığı bu diyet her şeyi yemeye izin veriyor. Tıp dünyasından tepki gören bu diyeti Diyetisyen Taylan Kümeli ile konuştuk.





Diyet, atak dönemiyle başlıyor. 1endash 10 gün arasında değişen bu dönemde sadece protein tüketiliyor. Et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini sınırsızca yemek mümkün. Bolca sıvı tüketmek de şart. Amaç, metabolizmayı hızlandırmak ve vücutta depolanmış yağları harekete geçirmek.kadinca.net



Daha sonra seyir dönemi başlıyor. Proteinlere birkaç çeşit sebze ekleniyor. Bu dönem kişiye göre uzuyor. İstenen kiloya ulaşıldığında ise güçlendirme dönemine geçiliyor.



Meyve, tam tahıllı ekmek ve nişasta rejime döe2hil oluyor. Güçlendirme döneminde verilen her kilo için 10 gün sayılıyor. Örneğin verilen 2 kiloysa 20 gün güçlendirmeye devam ediliyor. Seyir dönemi, dördüncü ve son basamak şeklinde program devam ediyor.



Seyir döneminde istediğinizi yemekte serbestsiniz. Sadece Perşembe günleri atak dönemindeki protein diyetini uygulayacak ve üç kaşık yulaf kepeği tüketeceksiniz. Hayatınızın sonuna kadar seyir dönemindeki programı uygulayacaksınız. Üstelik yapmanız gereken egzersiz, asansör kullanmayı bırakmak ve günde 20 dakika yürümekten ibaret.



Diyetisyen Taylan Kümeli Dukan Diyeti hakkında şunları söyledi:



Bir metodun başarıya ulaşması sadece elde edilen kilo verme sonucuyla ölçülseydi, Dukan Diyeti ne alternatif pek çok metot bulunabilirdi. Ama başarıyı, sizin sağlığınıza kattıklarıyla ölçebiliriz. Bu anlamda, tek tip beslenme öneren diyetler size yemeniz gereken bir liste yiyeceği sıralayabileceği gibi koca bir yasaklar listesi sunar. Oysa insanların her besin grubuna belli ölçülerde ihtiyacı vardır. Kimin hangi besine ne kadar ihtiyacı olduğunu ise ancak kişiyi tam bir taramadan geçirerek tespit edebilirsiniz ki, bu da kişiye özel tasarlanmış beslenme listeleri demektir. Oysa Dukan diyeti genelleme bir liste sunar. Birçok kişi Dukan Diyeti ni Montignac Diyeti nin bir üst modeli olarak tanımlamaktadır. O da tıpkı Montignac gibi kesin çizgilere ve kati kurallara sahiptir.



Kısa sürede çok kilo vermek mümkün mü?



Kısa sürede çok zayıflamayı vaat eden bu diyetlerle sonuca ulaşsanız bile ben bunların gerçekdışı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten kilo kaybetmek ve bunu koruyabilmek için beslenme eğitiminizi tamamlamanız gerekir. Oysa sözünü ettiğiniz diyetler elden ele dolaşan ve kişinin özelliklerini gözetmeyen köe2ğıt parçalarıdır.



Dr. Pierre Dukan diyetin son evresinde istenen her şeyin yenebileceğini sadece perşembe günleri saf protein diyeti yapıldığında bir daha asla kilo alınmayacağını iddia ediyor. Bunun gerçeklik payı nedir?



Düşünün ki, haftanın altı günü, günde üç ana-üç ara öğün yiyorsunuz Bu öğünlerde, istediğinizi yani, belki koca bir tabak patates kızartmasını, belki bir buçuk porsiyon iskenderi, belki de yüksek kalori ve kolesterollü fast-food menüsünü yiyorsunuz. Bu arada da nasılsa perşembe günü bitkisel ve hayvansal proteinlerimi alacağım diyerek, bolca işlenmiş karbonhidrat tüketiyorsunuz. Peki, ne zaman vücudunuz için gereken süt ürünlerini, yüksek lifli besinleri, taze meyveleri, iyi yağ asitleri içeren kuru yemişleri yiyeceksiniz? Perşembe günleri mi? İşte bu vücudumuza sağlığı haftanın yalnızca bir günü vermeyi kabul etmektir. Sağlıklı beslenme bir bütünlük teşkil eder ve haftanın bir günü değil, sürekli olarak belli bir bilinçle beslenme davranışını sergilemenizi sağlar. İşte gerçeklik payı olan da budur.



Toplumumuz sağlıklı beslenmede ne kadar bilinçli? Yapılan yanlışların başında ne geliyor?



Bundan on yıl öncesi ile kıyaslandığında, karşımızda daha bilinçli bir toplum olduğunu elbette söyleyebiliriz. Bunun da sebebi, beslenme konusundaki aktarımların doktorlar, antrenörler veya alternatif tıpçılar tarafından değil, beslenme ve diyetetik bölümlerinden mezun beslenme uzmanlarınca veriliyor olması. Ama şimdi de karşımızda bilgi kirliliği sorunu var. Zamanla kişilerin daha seçici olacağına inanıyorum.



Sağlıklı bir zayıflama süreci için bize birkaç püf nokta verebilir misiniz?



Asla sadece kilo kaybını hedeflemeyin. Geçici amaçlar gütmeyin. Size katı kurallar koyan, yasaklar belirten, elden ele dolaşıp, sizin klinik ve sosyal yapınızdan habersiz hazırlanan listelerden uzak durun. Bilin ki, kısa sürede alacağınız sonuç sizi aldatabilir; oysa uzun vadede aldığınız kiloları vermek ve bir daha geri almamak için bedeninize ve kendinize zaman tanımalısınız. Aksi halde bir motivasyon enkazı ile burun buruna gelebilir ve sağlıklı beslenmekten tümüyle vazgeçebilirsiniz.